Ünlü sinemacı itiraf etti: Bazı filmleri sadece para için yaptım

27. Tokyo Film Festivali'nde, ustalara verilen Samuray Ödülü'ne layık görülen dünyaca ünlü Japon sinemacı Takeshi Kitano, artık ticari filmlerden yorulduğunu anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü sinemacı itiraf etti: Bazı filmleri sadece para için yaptım

Japonya’da gerçekleşen 27. Tokyo Film Festivali'nde ustalara verilen Samuray Ödülü'ne bu yıl dünyaca ünlü komedyen, aktör ve yönetmen Takeshi Kitano layık görüldü. Festivalde sinema öğrencileriyle buluşup, eleştirmenlere özel yuvarlak masa sohbetine katılan Kitano, artık şiddet filmleri ve ticari filmlerden yorulduğunu belirtti. Türkiye'den de iki filmin yer aldığı festival, 31Ekim'e kadar devam edecek.



Radikal’de, Esin Küçüktepepınar’ın “Kitano'dan itiraf: Para için yaptım...” başlığıyla yayınlanan röportajı şu şekilde:



‘Seyirci şiddet filmlerini seviyor’



TV komedileri ve ucuz şiddet filmlerinden “Havafişekler” (Hana bi) ile Venedik’ten aldığı Altın Aslan ödülüne, Takeshi Kitano ana akım ile sanat sineması arasında keyfince dolaşan ender sinemacılardan. Nitekim Tokyo’da bir araya geldiğimiz söyleşide de, “Canımın istediğini yapıyorum, özgürlük hoş bir şey” diyor. Dolayısıyla lafı fazla döndürmeden şiddet filmlerine merakını sorduğumda da aynı açıklıkta yanıt alıyorum: “Gişe de iş yapıyor ondan! Seyirci şiddet filmlerini seviyor, ilgi gösteriyor. Bazı filmleri sadece para kazanmak için kabul ettiğimi itiraf edeyim.”



Röportajın devamını okumak için tıklayın...

 


Etiketler sinema itiraf para film
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin