Zülfü Livaneli saldırıya uğradı!

Mersin'de düzenlenen Güneş Festivali'nde sahneye çıkan Zülfü Livaneli'ye saldırı...

Google Haberlere Abone ol
Zülfü Livaneli saldırıya uğradı!

Mersin’in merkez Mezitli İlçesi’nde düzenlenen Güneş Festivali’nde sahneye çıkan Zülfü Livaneli, iddiaya göre soyunma odası yüzünden belediye görevlileri ve İspanyol dansçıların saldırısına uğradı. Özel güvenlik görevlilerinin yardımına koştuğu Livaneli, iptal etmediği konserinde yaşananları "Az daha ölüyordum" diyerek anlattı.



Mezitli Belediyesi’nce bu yıl dördüncüsü düzenlenen Güneş Festivali etkinlikleri kapsamında Zülfü Livaneli dün akşam Pompeipolis Antik Kenti’nde konser verdi. Zülfü Livaneli konser öncesi, alanındaki soyunma odasına iddiaya göre belediye görevlilerince alınmadı. Buna gerekçe olarak da içeride İspanya’dan gelen Flamenko Dans Grubu’nun giysileri olduğu gösterildi. Livaneli buna tepki gösterince Mezitli Belediyesi görevlileri ve dans grubu üyelerinin saldırısına uğradı. Tekme ve yumruk darbesi alan Zülfü Livaneli, buna rağmen konsere çıktı.



SAHNEDE, SALDIRIYA UĞRADIĞINI SÖYLEDİ



Zülfü Livaneli konseri sırasında alanı dolduran 50 bin kişi ile konseri izleyen Mezitli Belediye Başkanı CHP’li Uğur Yıldırım’a sahnede başından geçenleri anlattı. "Az daha kalp krizinden ölüyordum" diyen Livaneli, "Bizim başımıza, Türkiye’deki yanlışlıklar ne oluyorsa aynısı burada geldi. Konserimizin önüne dans gurubu koymuşlar. Peki amenna. Şurada benim küçücük bir soyunma odam var. Oraya geldiğimde beni içeri almadılar. Dediler ki 'İspanyolların giysileri var', 'Peki, ben ne yapacağım?' dedim. İçeri girdim ve bu İspanyol dansçılar üstüme saldırdı. 'Sen buraya niye giriyorsun?' diye. Bunu yapan belediye mensuplarını size şikayet ediyorum. Gerçekten de böyle bir şey yapılmaz. Hangi ülke 67 yaşındaki bir sanatçıya bu muameleyi layık görür, reva görür. Gerçekten ben de sizler gibi 'Yuh' çekiyorum" dedi.



Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin