Ünlü İtalyan piyano virtüözü İstanbul'a geliyor!

'Kalbi piyanosunun tuşlarında atan büyük usta' olarak tanımlanan Roberto Cacciapaglia, İstanbul’a geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü İtalyan piyano virtüözü İstanbul'a geliyor!

Klasik kalıpların dışında müzikte yeni yaklaşımlar üzerine çalışan dünyaca ünlü piyano virtüözü Roberto Cacciapaglia, deneyimlerini genç nesille paylaşmak üzere İstanbul’a gelecek.



İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ve Haliç Üniversitesi Konservatuvarı’nda “Doğaçlama Müzik Atölyesi” gerçekleştirip seminerler verecek olan müzik adamı ,17-20 Aralık tarihlerinde İstanbul’da olacak.



Prof. Dr. Serpil Murtezaoğlu ve Neslihan Yılmazel Lorio tarafından düzenlenen Doğaçlama Müzik Atölyesi’nde Cacciapaglio’ya; klasik kemençede Hatice Doğan Sevinç, balabanda Gürkan Çakmak, perdesiz gitarda Sinan Cem Eroğlu eşlik edecek.



Milano doğumlu Roberto Cacciapaglia, klasik müzik ve elektronik müziği eşsiz bir uyumla birleştiren beste ve yorumlarıyla biliniyor.



Uzun yıllardır mistik müzik ve dans üzerine araştırmalar yapan Cacciapaglia, araştırmaları sırasında tanıştığı sufizmden beslenen müziği ile dinleyenleri mest ediyor.



Torino’da bir müzik araştırmacısının çalışmasına da konu olan Roberto Cacciapaglia’nın yaptığı müziğin “durağan bir ortamda enerji kamplarını yoğun harekete geçirdiği, aynı etkinin insan vücudunda da gözlendiği”, kızılötesi kameralarla ortaya konuldu. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin