Ünlü isimler juride buluştu

İzmir Kısa Film Festivali'nin jurisi deneyimli isimlerden oluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü isimler juride buluştu

Bu yıl 16.kez sinemaseverlere kapılarını açacak olan İzmir’in uzun soluklu tek film festivali olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nin hazırlıkları hızla sürüyor.



Ulusal ve uluslararası dallarda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde yarışmak üzere bin 591 filmin başvuruda bulunduğu festivalin jürisi belli oldu.



Ön jüri değerlendirmesi sonunda finalist olarak belirlenen filmler, yönetmen Serdar Akar’ın başkanlığında, oyuncu Yiğit Özşener, oyuncu Vildan Atasever, 'Angelapulos'un görüntü yönetmeni Andreas Sinanos ve Macar sinema yazarı György Baron’un yer aldığı jüri tarafından değerlendirilecek.



SİNEMASEVERLERİ 400’ÜN ÜZERİNDE FİLM BEKLİYOR!



Yerel yönetimler ve üniversitelerin desteğiyle tüm şehre yayılan festival 17-22 Kasım tarihleri arasında 400’ün üzerinde filmi sinemaverlerle buluşturacak.



Film gösterimleri, ana gösterim salonu Fransız Kültür Merkezi olmak üzere, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi, Ege Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi’nde gerçekleşecek.



Altın Kedi Ödülleri için yarışmak üzere finale kalan filmler önümüzdeki günlerde açıklanacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin