Ünlü iletişimciden MHP'ye sert eleştiri!

Siyasal iletişim uzmanı Ali Saydam, CHP’ye dönüşünü A Haber’de Zeynep Bayramoğlu’nun sunduğu 'Kadraj' programında değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü iletişimciden MHP'ye sert eleştiri!

Siyasal iletişim uzmanı Ali Saydam, Meclis Genel Kurul Salonu’na dört milletvekilinin girişini, kadın milletvekillerinin konuşmasını ve Sarıgül’ün CHP’ye dönüşünü A Haber’de Zeynep Bayramoğlu’nun sunduğu 'Kadraj' programında değerlendirdi.



SAYDAM: KADIN MİLLETVEKİLLERİNİN KONUŞMALARIN BU KADAR DERİNLİKLİ OLABİLECEĞİNİ KESTİREMEDİM



Meclis'in itibar puanı halk nezdinde artmıştır. Genel hatlarıyla hoşgörü hakimdi. milletvekili hanımefendilerin konuşmalarının bu kadar etkileyici ve derinlikli olabileceğini kestiremediğimi söylemeliyim. Erkeklerin bu konuşmalardan kendilerine ders çıkardıklarını düşünüyorum, tüm kadın milletvekillerinin konuşması içtendi. Kritik nokta, hepsinin ortak görüşünün kadınların hakları ve özgürlükleri konusunda, karşılıklı iletişim yönetiminde erkeklerin tek başına söz sahibi olmasına karşı çıkışlarını saygıyla karşılıyorum. Anlayış ve empati arayışı vardı. Rafine ve hoş bir şekilde verdi kadın milletvekilleri mesajlarını.



BAYRAMOĞLU: PAVEY’İN KONUŞMASINDAN İNCİNDİM



Programda Zeynep Bayramoğlu’nun CHP Milletvekili Şafak Pavey’in konuşmasından incindiğini açıklaması ve ötekileştirici olup olmadığını Saydam’a sorması üzerine Saydam “Kendisi acı çekmiş bir milletvekili, pantolon meselesinde kendisi de ötekileştiği için yaralı insanların bu tepkilerini anlayışla karşılıyorum. Ben bu tür benzetimlerin olumlu sonuçlara götürecek yaklaşımlar olmadığını düşünüyorum. O duygusallık içinde değerlendirseniz, anlamaya çalışıyorum.” Yanıtını verdi.



SAYDAM: RUHSAR DEMİREL’İN KONUŞMASINDAN MHP DERS ALMALI



MHP keşke milletvekili hanımefendinin konuşmasını doğru okusa ve onun seçmen üzerindeki etkisini doğru okusa ve bu anlamda strateji ve taktiklerini geliştirse.



Bahçeli, selam verirken bile nutuk atar gibi konuşuyor çünkü Bahçeli. Burada MHP'li milletvekili hanımefendinin konuşmasını MHP'li arkadaşlar doğru okurlarsa siyasi iletişim adına kendi partileri adına ders çıkaracaklardır. Parti sözcülerinde de görülen sürekli kavga eden, bağıran çağıran halden uzaklaşırlar ki hanımefendi de öyle çok yumuşak mesajlar vermedi, sert mesajlar da verdi. Son derece olumlu puan almıştır. Siyasi iletişim alanında çalışanlar dünkü parlamentodan çok ders çıkartabilir



SAYDAM: CHP KİMİ GETİRİRSE GETİRSİN İSTANBUL’DA AK PARTİ KAZANIR



Sarıgül'ün oyları arttıracağını tahmin ediyorum. 10 yıldır yakinen takip ediyorum, her hafta araştırmalara bakarak izliyorum, Başbakan'ın ardından beğenilen liderler arasında geliyor. Bu şimdi birkaç puan olarak yansır CHP'nin İstanbul'daki oylarına. Fakat kazanma şansı, tüm araştırmalar öyle söylüyor, CHP'den kimi getirirlerse getirsinler, AK Parti çok büyük bir hata yapmazsa, seçimleri AK Parti'nin kazanacağı algısı var. Bu çok akıllı bir adam, cin gibi kurnaz bir politikacı Sayın Sarıgül, siyasi iletişim alanında marifetlerini henüz görmedik ama siyasi ilişki alanında başarılı. İlişki yönetimi ile iletişim yönetimi arasında farkı hep karıştırılıyor.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin