Usta gazeteci hayatını kaybetti!

Cumhurbaşkanlığı eski basın başdanışmanı, gazeteci Metin Yalman vefat etti.

Google Haberlere Abone ol
Usta gazeteci hayatını kaybetti!

Cumhurbaşkanlığı eski basın başdanışmanı Metin Yalman, 19 haziran 2016 tarihinde 77 yaşında solunum yetmezliği nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.



1939 yılında Ankara'da dünyaya gelen Metin Yalman 1960 yılında Ankara Hukuk fakültesindeki öğrenimi esnasında gazeteciliğe başlamıştır.



Vatan, Yeni İstanbul, Dünya ve Hürriyet gazetelerinde çalışmıştır. Atina ve Bonn büyükelçiliklerinde basın ataşeliği yapmış, Turizm Bakanlığı basın dairesi başkanlığı ve müşavirliği görevlerini yürütmüştür. 1988 yılında Başbakanlık basın müşavirliği yapmış, 15 Aralık 1989'dan 3 Eylül 2007'ye dek de 18 yıl Cumhurbaşkanlığı basın başdanışmanlığı ve sözcülüğü (Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer dönemi) görevinde bulunmuş ve 28 Ağustos 2007 tarihinde Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasıyla görevinden ayrılmıştır.

 



Ayrıca Cumhurbaşkanlığını temsilen Basın İlan Kurumu Genel Kurulu ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyelikleri yapmıştır. Merhum 21 haziran 2016 salı günü tarihinde öğle namazını müteakip Ankara Kocatepe camiinde kılınacak cenaze namazı ardından Ankara Cebeci Asri mezarlığında toprağa verilecektir. Metin Yalman evli ve iki çocuk babasıydı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin