Üniversitelerden RTÜK'e çağrı: 'Silahlar da buzlansın'

Yaşar Üniversitesi öğretim görevlileri ekrandaki şiddet sahneleri için RTÜK'e çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Üniversitelerden RTÜK'e çağrı: 'Silahlar da buzlansın'

Kamuoyunda büyük tepkiler alan ancak henüz RTÜK tarafından bir düzenleme yapılmayan dizilerdeki şiddet sahnelerine bir tepki de öğretim görevlilerinden geldi.



Bireysel silahlanma büyük hızla sürerken üniversiteden Türk TV'lerinde prime timelarda sık sık işlenen cinayet, şiddet ve silah kullanma konusunda 'Televizyonda silahlar da buzlansın', 'İnsanlara, bir gün balkondan bakarken maganda kurşunuyla ölebilirsiniz, denilmeli' 'Ruhsatsız silah kullanma cezası ağırlaştırılmalı' 'Bu alandaki cezalar güncel değil' gibi öneriler geldi.



Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem, yeni silah kanunu tasarısının hala komisyonlarda olduğunu hatırlatarak, "Ruhsatsız silah sayısının, ruhsatlı olanlara oranla kat kat fazla olduğu ortada. Ruhsatsız silah kullanma cezası ağırlaştırılmalı ve caydırıcı olmalı. Bu alandaki cezalar güncel değil" dedi.



Geçen yıl bir öğrencisiyle bireysel silahlanmaya dikkat çekmek için "At, avrat, silah" isimli belgesel çeken İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Deniz Bilge ise "Dizilerde alkol ve sigara mozaiklenirken silahlar herkesin elinde. Bu konuda da önlemler alınabilir, yani insanlara "sigara içmeseniz, obez olmasanız da her gün yürüyüş yapsanız da bir gün balkondan bakarken maganda kurşunuyla ölebilirsiniz' denilmeli" önerisinde bulundu. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin