'Umut Nöbeti'ni bugün o isimler tuttu

Can Dündar ve Erdem Gül'e destek için tutulan Silivri nöbeti sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
'Umut Nöbeti'ni bugün o isimler tuttu

Silivri Cezaevi önündeki “Umut Nöbeti”ni Birgün Gazetesi Haber Koordinatörü İbrahim Varlı, Yazarı Erk Acarer, İzmir’den nöbet için gelen Gazeteci Tülay Cengiz ile çevre aktivisti Ayşe Tosuner tuttu.



Varlı şöyle konuştu:

“Bugün biz Silivri Cezaevi önünde Can Dündar, Erdem Gül ve diğer tutuklu gazeteciler için nöbeti devralırken Birgün Gazetesi çalışanları adliyede yargılanıyor. Bu ‘Yeni Türkiye’nin yeni dönemin baskıcı, otoriter yönetim yapısı artık alışılmış manzaralardan biri haline geldi. Gazeteciler olarak direneceğiz. Asla teslim olmayacağız. Biat etmeyeceğiz. Gerçekleri yazmaya devam edeceğiz.”



Acarer şu ifadeleri kullandı:

“Eskiden doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlardı, şimdi ise hayatını çalıyorlar. Dostlarımızın, ağabeylerimizin, kardeşlerimizin yanındayız.

Korkmuyoruz. Yazmaya devam edeceğiz.”



Cengiz ise şöyle dedi:

“Gazetecinin susturulması demokrasinin susturulmasıdır.

Gazeteler ve gazeteciler demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Ülkemde demokrasinin yerleşmesini, gelişmesini istemeyenler var. Bu durum, Silivri kamplarının oluşmasını kaçınılmaz kılıyor.



Tosuner de şöyle konuştu:

“Abdülhamit döneminde, Abdülhamit Yıldız Saray’ında otururmuş. İnsanlar yıldız kelimesini söylemekten çekinirlermiş. Çünkü dediklerinde, saraydan gelip insanları alır götürürlermiş.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin