Uluslararası Direniş Festivali Atina'da başlıyor

Uluslararası Direniş Festivali’ne Türkiye’den Ertuğrul Kürkçü katılacak.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Direniş Festivali Atina'da başlıyor

Bu yıl Atina’da sekizincisi düzenlenecek olan Uluslar arası Direniş Festivali’ne Türkiye’den Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili ve onursal başkanı Ertuğrul Kürkçü katılacak.



Kürkçü’nün HDP ile SYRIZA arasında uzun zamandır gerçekleşmesi beklenen temasları da başlatması bekleniyor.



SYRIZA'nın davetlisi olarak 8. Uluslararası Direniş Festivali'nin son gün oturumunda “Umutsuzluk ile Umut Arasındaki Mahallemiz” başlıklı açılış konuşmasını yapacak olan Kürkçü, SYRIZA yetkilileriyle de iki partinin gelecekteki işbirliğine ilişkin görüşmeler gerçekleştirecek.



19-21 Haziran günlerinde gerçekleşecek olan 8. Direniş Festivali Avrupa ve Akdeniz'deki siyasi partiler ve sivil toplum hareketlerinden pek çok temsilci ve siyasal önderi ağırlayacak.



Festival'in bu yılki konukları arasında Kürkçü'nün yanı sıra Bolivya Başkan Vekili Álvaro García Linera, Britanyalı Marksist yazar ve siyasal eleştirmen Tarık Ali, Mısırlı Marksist iktisatçı Samir Amin, Tunus Halk Cephesi'nden Muna Mathari de var.



Geçtiğimiz yıl da şenliğin başlıca konuşmacıları arasında Aleksis Çipras, (SYRIZA, Yunanistan), Pablo Iglesias (PODEMOS, İspanya) ve senatör Trevor O’ Clochartaigh (SINN FEIN, İrlanda) vardı.  (BİANET) 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin