Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nden yerli sinemaya büyük destek!

5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nden yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nden yerli sinemaya büyük destek!

İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen ve 17-26 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nden yeni haberler gelmeye devam ediyor.



Festivalin TRT'nin kurumsal iş ortaklığıyla geçen yıl başlattığı ve büyük ilgi gören Yapım Destek Platformu, bu yıl Bosphorus Film Lab adını alıyor ve yerli sinemacılara desteğini artırarak devam ediyor. Başvuruların bugün başladığı Bosphorus Film Lab’de yarışacak bir projeye TRT Ortak Yapım Ödülü, bir projeye de 25.000 TL değerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü verilirken, Pitching ve Work in Progress kategorilerindeki birer proje toplam 100.000 TL değerindeki Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü ile desteklenecek.



T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla 17-26 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin TRT'nin kurumsal iş ortaklığı ile geçen yıl başlattığı Yapım Destek Platformu, bu yıl Bosphorus Film Lab adını alıyor ve yerli sinemacılara olan desteğini güçlendirerek sürdürüyor. Türkiye sinemasında filmlerin gelişmesine katkı sağlamak, genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destek oluşturmak ve sinemamızın yurt içinde ve yurt dışında tanıtılması amacıyla yola çıkan Bosphorus Film Lab, uzun metraj kurmaca film projelerinin yapım süreçlerine katkı sunacak. Bugün (13 Ekim) başlayan başvurular, festivalin web sitesinden yapılabilecek ve 4 Kasım’da dek sürecek. Pitching ve Work in Progress başlıklı iki kategoride seçilecek projelerin ekipleri 19-23 Kasım tarihlerinde dünyaca ünlü film danışmanı Hayet Benkara eşliğinde düzenlenecek atölyelere katılacak ve ortak yapım, pitching ve finansal plan hazırlama konularında projelerini geliştirecekler.



TRT'nin kurumsal iş ortağı olduğu Bosphorus Film Lab’de Pitching kategorisinde yarışan bir proje, TRT Ortak Yapım Ödülü’nü alırken, Work in Progress kategorisinden bir proje de 25.0000 TL değerindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’nü kazanacak. Ayrıca iki kategoriden birer projeye de toplam 100.000 TL değerinde Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü sunulacak. Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve Medya Akademisi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, bu yıl 17-26 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek ve gösterimler Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında yapılacak. Programın 2 Kasım’da açıklanacağı festivalin biletleri ise aynı gün mobilet.com’da satışa sunulacak.  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin