Ulusal Kanal, İran'da temsilcilik açtı!

Ulusal Kanal Mısır’ın ardından İran’da da temsilcilik açtı.

Google Haberlere Abone ol
Ulusal Kanal, İran'da temsilcilik açtı!

Ulusal Kanal’ın Ortadoğu ağı hızla genişliyor. Eylül başında Mısır’da açılan temsilciliğin ardından şimdi de İran’ın başkenti Tahran’da Ulusal Kanal Bürosu açıldı. Büronun başına kanalın istihbarat muhabiri olarak çalışan Yakup Aslan getirildi.



İran’da yaşananların ve Türkiye’yi de ilgilendiren bölgesel gelişmelerin yerinden takibini sağlayacak bu adımın devamının geleceği belirtildi. Kanalın bundan sonraki hedefleri arasında Suriye, Irak ve Azerbaycan’da temsilcilik açmak var.



Ulusal Kanal’ın İran atılımını kanalın Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş değerlendirdi.“İran'a Batı'nın gözüyle değil kendi gözümüzle bakıyoruz” diyen Güneş, şöyle konuştu: 



"Yıllar boyunca Batı'nın yalanlarıyla İran'a Yönelik önyargılar inşaa edildi. Türk insanının İran'a Batı'nın gözünden bakması istendi. Avrupa Birliği hayalleriyle, Batı'nın dümen suyuna takıldık ve sınır komşumuz, dostumuz İran'a sırtımızı döndük. Şimdi Batı'nın kara gözlüklerini çıkartıp, kırıp atıyoruz. İran'a Batı'nın gözüyle değil kendi gözümüzle bakıyoruz.



BATI MERKEZLİ HABERCİLİĞE SON



Bu görevlendirmeyle dünyanın atan kalbi/dünyanın merkezi Batı Asya'ya yerleşiyoruz. İran'da gündelik yaşamdan, tarihsel mirasa ve siyasal yaşama kadar her şeyi bizzat doğrudan, kaynağından/yerinden milletimize aktaracağız.



Tahran'da temsilcilik açmamız başta Türkiye ve İran olmak üzere bütün insanlığın yararınadır. Bölge ülkelerinin tarihleri ortaktır, kültürleri ortak. Elbette sorunları da ortaktır. Bu sorunlardan köklü çözümlere ulaşarak kurtulmanın yolu bölgesel işbirliklerini güçlendirmektir.



BUNDAN SONRAKİ HEDEF…



Bir yandan tertipleri ve saldırıları en ön cephede göğüslerken; diğer yandan da bölgemizin yakıcı ihtiyacı olan birlikteliklerin/işbirliklerinin medya aracılığıyla köprülerini kuruyoruz.Çalışmalarımızı hızlandıracak, kısa bir süre içerisinde Azerbaycan, Irak ve Suriye'de de bürolar kurarak Batı Asya ülkelerinin arasındaki birlik ve beraberlik köprüsünü sağlamlaştıracağız. Bölgemize yönelen küresel ve bölgesel ölçekteki emperyalist saldırıları püskürtmede medya ayağında birlikte hareket edeceğiz.



SURİYE PENCERESİ



Güneş, ayrıca Suriye devlet televizyonu ile daha önce yaptıkları anlaşmanın önemine dikkat çekti: “Suriye Devlet Televizyonu ile yaptığımız 2012 yılındaki anlaşma bu bağlamda tarihsel öneme sahiptir. Geride kalan yıllar içerisinde Suriye'ye müdahale konusunda Türk Milleti ikna edilememişse bunda Ulusal Kanal'ın çok önemli bir katkısı olmuştur.”



Güneş sözlerini şöyle tamamladı: "İran'ın sıcak ve hareketli gündemini Ulusal Kanal izleyicileri gün be gün ondan dinleyecekler. Yakup Aslan arkadaşımız, sadece Ulusal Kanal'ı değil, Türkiye'yi temsil ettiğinin bilinciyle görevine başlamıştır. Gerek gazetecilik tecrübesiyle, gerekse erdemleriyle, birikimiyle, İran'a olan ilgisi ve çalışmalarıyla temsilcilik görevini başarıyla yürütecektir."



Aslan: Türk milletine gerçek İran’ı anlatacağız



Ulusal Kanal İran Temsilciliği görevini üstlenen Yakup Aslan İran’daki yeni göreviyle ilgili konuştu. Aslan bölgede gerçek haberciliğin temsilcisi olacaklarını kaydetti: "Yapacağımız haberler ABD’nin başını çektiği İran'a yönelik psikolojik savaşa yanıt verecektir. Ayrıca sanatsal, tarihsel ve kültürel haberlerimizle Türk milletinin İran konusundaki meraklarına yanıtlar vereceğiz."



Fotoğraf 2.JPG görüntüleniyor



YAKUP ASLAN KİMDİR?



1983 yılında Kars'ın Selim ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini burada tamamlayan Aslan, liseyi Iğdır'da bitirdi. Yüksek öğrenime Van Sağlık Meslek Yüksek Okulunda Başlayan Aslan buradaki mezuniyetinin ardından yüksek öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde tamamladı. Gençlik mücadelesi içerisinde etkin görevler aldı. Erzurum CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevini gerçekleştiren Aslan, Erzurum'da TGB il başkanlığı yaptı. İl başkanlığının ardından TGB Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüttü. Gazeteciliğe Ulusal Kanal'da başlayan Aslan bir yılı aşkın süre haber merkezinde istihbarat muhabiri olarak görev aldı.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin