Uğur Işılak, Meclis'te uyuklama gerekçesini anlattı

5 ay milletvekiliği de yapan Uğur Işılak, Cengiz Semercioğlu'nun sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Uğur Işılak, Meclis'te uyuklama gerekçesini anlattı

7 Haziran seçimlerinde girdiği Meclis'te sadece 5 ay milletvekili olarak kalan Uğur Işılak, uyukladığı görüntüsüyle zihinlere kazındı.



Hürriyet gazetesinden Cengiz Semercioğlu'na röportaj veren Uğur Işılak, yaşadığı olayla ilgili "Meclis'te, genel kurulda kaç kişi olması lazım? 550. Benim uyukladığım gün 150 kişi vardı. Yadırganması gereken buydu. Ben en azından genel kuruldaydım. Uyuklamanın bir diğer masum tarafı da şu: Bir adam bir yerde uyukluyorsa, çok yorulmuştur. Gecem gündüzüm yoktu. Toplantıdan toplantıya koşuyordum. Eve 4'te gidip, 2 saat uyuyup tekrar Meclis'e geliyordum. Genel kurulda uyuklamak çok çalışmış olmanın bir işaretidir" dedi.

Siyasete atılma macaresını da anlatan Işılak, şu ifadelere yer verdi: "Ankara'da ilk kez sahnede Tayyip Bey'in huzurunda 'Dombra'yı okuduktan sonra Erol Abi, ben ve Tayyip Bey bir araya geldik. Tayyip Bey sahnede spontane konuştuğumu fark etmiş. 'Sende siyasi kumaş görüyorum' dedi. Bir gece başbakanlıktan telefon geldi. 'Evraklarınızı tamamlayın' dediler."



Cengiz SEMERCİOĞLU / HÜRRİYET



'Mecliste uyumak çok çalışmanın işaretidir'

◊ Milletvekilliği sürecin nasıl başladı? Tayyip Bey’in “Belagatın güçlü, neden siyasete girmiyorsun” demesi mi etkili oldu?

- Doğru, o konuşma fitili ateşledi... Ankara’da ilk kez sahnede Tayyip Bey’in huzurunda “Dombra”yı okuduktan sonra Erol Abi, ben ve Tayyip Bey bir araya geldik. Tayyip Bey sahnede spontane konuştuğumu fark etmiş. “Sende siyasi kumaş görüyorum” dedi. 

Bir gece başbakanlıktan telefon geldi. “Evraklarınızı tamamlayın” dediler. Sonra 9’uncu sıradan aday gösterildim. Seçilme şansım yüzde 100’dü. Böyle bir teveccüh gösterdikleri için sevindik. Bu milletin vekili olmak bir şereftir. Bunun kıymetini bilenler vardır, bilmeyenler vardır.



◊ Sen kıymetini bildin mi?

- Bunun büyük bir sorumluluk olduğunu düşünerek bu işe girdim. Milletin vekili demek milletin olmadığı yerde onu temsil etmek demek. 



◊ Peki, 5 ay sonra niye vekalet verilmedi? 7 Haziran’da seçildin ama 1 Kasım’da aday gösterilmedin...

- Çünkü 7 Haziran seçimi AK Parti için iyi bir sonuç olmadı. Tek başına iktidar olamadı. Bir de “Uğur bu alemi bir görsün, bir ozan olarak siyaset sahasını da müşahede etsin” düşüncesiyle bana o milletvekilliği yolu açıldı. Belki de ikinci defa yıpranmamı istemediler. 5 ayda epey yıprattılar beni..



◊ Ama sen de yıpratılacak paslar verdin...

- Pas dediğin, sadece uykumdu.



◊ “Meclis’e uyumaya gitmiyorum” deyip üçüncü toplantıda uyurken görüntülenmek valla iyi pas be Uğur...

- “Uyumaya gitmiyorum” sözünü bir deyim gibi düşünün. Vekillik dönemimde sadece uyku meselem gündeme geldiği için “Yarabbi sana binlerce şükür olsun” dedim. Hırsız olarak gündeme gelebilirdim, uyku kadar masum bir şeyle anıldım. O Meclis’te uyumayan bir siyasetçi var mı? Uyumaktan kastım; uyuklamak. Orada yadırganacak şey uyuklayan bir adamın 3-5 saniye gözünü kapaması değil. 

Meclis’te, genel kurulda kaç kişi olması lazım? 550. Benim uyukladığım gün 150 kişi vardı. 

Yadırganması gereken buydu. Ben en azından genel kuruldaydım. 

Uyuklamanın bir diğer masum tarafı da şu: Bir adam bir yerde uyukluyorsa, çok yorulmuştur. Gecem gündüzüm yoktu. Toplantıdan toplantıya koşuyordum. Eve 4’te gidip, 2 saat uyuyup tekrar Meclis’e geliyordum. Genel kurulda uyuklamak çok çalışmış olmanın bir işaretidir. 



◊ Ama sonuçta talihsiz bir fotoğraf oldu...

- Ona da şükrediyorum. Hırsızlık ya da teröristlerle işbirliği yaparken de fotoğrafım olabilirdi. Yok hamdolsun. Alnım açık, yüzüm ak benim...



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin