UĞUR DÜNDAR'DAN HABERTÜRK MANŞETİNE YORUM: BU FOTOĞRAFI BEN KULLANMAZDIM AMA GAZETECİLİK AÇISINDAN ELEŞTİRMEK DE DOĞRU OLMAZ'

CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu "Medya Mahallesi" programa konuk olan Uğur Dündar, Habertürk'ün o manşetini değerlendirdi. Ayşenur Arslan ise manşeti sert eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
UĞUR DÜNDAR'DAN HABERTÜRK MANŞETİNE YORUM: BU FOTOĞRAFI BEN KULLANMAZDIM AMA GAZETECİLİK AÇISINDAN ELEŞTİRMEK DE DOĞRU OLMAZ'

Dündar o manşeti şöyle yorumladı:


"Tabloid gazetelerde bu tür haber ve fotoğraflar her gün yer alır. Ancak okur bunu gazetenin bu kimliğini bilerek okur. Türkiye'de sorun şu ki ciddi gazeteler de tabloid gazetecilik yapıyor. Mesela Habertürk yarın bu fotoğrafın olduğu yerde çok önemli ve ciddi bir haber de verebilir. Sıkıntı burada. Yoksa dünyanın her yerinde bu tür haberler manşetler olur, oluyor. Ama bunu tabloid gazeteler yapıyor, ciddi gazeteler değil. Çocuklarım olduktan sonra bu tür haberlere bakamıyorum ve ekrana getirmiyorum. İntihar, vahşi cinayetleri ekrana getirmiyoruz. Ben bu fotoğrafı kullanmam."


Ayşenur Arslan'ın yorumu ise oldukça sertti:


"Habertürk gazetesi bir medya cinayeti işledi. Kadına şiddete son nokta demiş ve duyarlılık göstermek için sürmanşete taşımış. Ama o kadının çıplak bedeni birinci sayfaya girerek bir medya cinayetine örnek oldu."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin