Uğur Dündar: "Başbakan gençlerden korkuyor"

Foça'da düzenlenen bir festivale katılan Gazeteci Uğur Dündar ile İGC Başkanı Atilla Sertel gündeme dair konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Uğur Dündar: "Başbakan gençlerden korkuyor"

İzmir’in Foça İlçesi’nde düzenlenen "Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali" etkinlikleri kapsamında Yenifoça Reha Midilli Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ve Gazeteci Uğur Dündar ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel’in konuşmacı olduğu panel kalabalığın etkisiyle bir miting alanına dönüştü. Dündar ile Sertel, alkışlar ve sloganlar nedeniyle konuşmalarına güçlükle devam edebildi.



Küçük çaplı bir stadyumu andıran Reha Midilli Sosyal Tesisleri’ni dolduran yaklaşık 3 bin kişinin yoğun tezahürat ile sahneye gelen Dündar ve Sertel, 1.5 saat süren panel süresince ayakta konuştu. Açılış konuşmasını yapan Atilla Sertel, "Panel yapmaya geldiğimizi sanıyorduk, oysa mitinge gelmişiz" dedikten sonra şöyle devam etti:



"Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin ışıklar içinde olacağını, asla yıkılmayacağını, şanlı al bayrağın sonsuza kadar dalgalanacağını, bizi kimsenin bölemeyeceğini, bizi kardeş kavgasına sokamayacağını, hangi anadan babadan doğarsa doğsun, hangi kentten gelirse gelsin, hangi düşünceden olursa olsun, herkesin eşit, adil, demokratik ve güzel bir Türkiye’de yaşama ülküsüyle bir arada olduğumuzu biliyoruz ve sizi selamlıyoruz. Tuncay Özkan’ın, Mustafa Balbay’ın, gazetecilerin özgürlüğü için, sizin daha yüksek daha yürekli sesinize, desteğinize ihtiyacımız var"



Sertel, kendisinin Cumhurbaşkanı adayının Uğur Dündar olduğunu da söyledi.



Gazeteci Uğur Dündar, Gezi Parkı eylemleri ve sonrasındaki protestolar sırasında ölen Antakyalı iki gencin evlerini ziyaret ettiğini belirtirken gördüklerini şöyle anlattı:



"Kentin arka sokakları. Dar sokaklar. Orta halli ya da yoksul evler. Gözü yaşlı, analar, bacılar, kardeşler, dostlar, akrabalar. Girdiğiniz evlerde salon ya da büyükçe bir oda, bir sedir, birkaç sandalye, elle örülmüş tül perdeli camlar ve hepsinin duvarlarında kocaman Atatürk portreleri. En kötü demokrasi, en iyi darbeden daha iyidir. Bu gençlerin hiçbiri darbe özlemi içinde değildir ve darbeye karşıdır. Hatta onlardan daha karşıdır. Başbakan kendince bin türlü komplo teorileri üretiyor. Bağırıyor. 'Ey, CNN' diyor. Ey, 'Reuters' diyor. 'Ey, Yahudi lobisi. Ey, Divan oteli.' 'Ey' dersem daha fazla saçmalayacağım o yüzden kesmek lazım. Gezi Parkı’ndaki gençler iki, üç yabancı dili ana gibi konuşuyorlar. Yahu insan ülkesinin bu kalitesiyle, bu kaliteli gençliğiyle gurur duyar. İftihar eder. Ama bizimkisi korkuyor gençlerden"



Panel sonunda CHP’li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Dündar ve Sertel’e hatıra plaketlerini yaşanan izdiham nedeniyle güçlükle verdi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin