Twitter operasyonunda gözaltı sayısı 34'e yükseldi. İşte gözaltına neden olan tweetler

'Halkı isyana teşvik'ten gözaltına alınan eylemcilerin tweetleri dikkat çekiciydi.

Google Haberlere Abone ol
Twitter operasyonunda gözaltı sayısı 34'e yükseldi. İşte gözaltına neden olan tweetler

İzmir'de Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yapılan sosyal medya operasyonunda 34 kişi tweet atarak "Halkı kin ve nefrete teşvik ettikleri" iddiasıyla gözaltına alındı.



İşte o tweetler:



Eylemlere destek vermek amacıyla paylaşılan mesajlardan yola çıkılarak gözaltına alınanların kişisel sayfalarından gönderdikleri mesajlardan bazıları şöyle; "Direniş için kullanılabilecek Wi-Fi şifreleri", "19.30'da Gündoğdu Meydanı'nda buluşuyoruz", "Lozan Meydanı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde polis var, gitmeyin", "Gündoğdu Meydanı'na biber gazı atıldı, buraya gelmeyin", "Tomalar gidiyor gaz sıkıyor, sopayla vuruyorlar".



Öte yandan, gözaltına alınanların, eylemlerde yaralananların ulaşması için gönüllü doktorların, gözaltına alınanlar için de gönüllü avukatların cep telefonu numalarını paylaştıkları öğrenildi.



Saç çekme olayı



Hürriyet.com.tr'ye konuşan ve dosyayı inceleyen avukatlardan İmdat Ataş “Dosyanın içeriği Gündoğdu’da yaşanan olaylar sırasında birbirleriyle yazışmaları. İsyana ve kanunlara uymamaya teşvikle suçlanıyorlar. Eylemler sırasında twitter’a yazdıkları ‘Şu sokakta polis var’, ‘Şuraya gelmeyin’ gibi ifadeler. Bir de çoğu polisin Kordon’da bir genç kızı saçından sürüdüğü fotoğrafı paylaşıp yorum yapmışlar.  Suç unsuru taşıyan bir şey göremedik. Sadece az önce sözünü ettiğim bilgilendirme tarzı yazışmalar paylaşmışlar. Çocuklar birbirini tanımıyor. Ancak organize suçlara götürülmüşler. Dosyada hiçbir ciddi şey yok. Başbakan’ın twittera çıklamasından sonra böyle bir şeyin yaşandığını düşünüyoruz.”



İşte suç unsuru taşıyan o fotoğraf




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin