Twitter'dan hükümetin 'Gezi için işbirliği' önerisine ret!

Twitter'la işbirliği yapmak isteyen hükümete sosyal paylaşım sitesinden ret cevabı geldiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Twitter'dan hükümetin 'Gezi için işbirliği' önerisine ret!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin Facebook ve Twitter'la temasa geçtiklerini ancak Twitter'ın bu konuda işbirliğine yanaşmadığını bildirdi. Twitter'a yönelik hükümet düzenlemesinin, 'protokol' ve 'yasal düzenleme' olmak üzere iki ayaklı olacağı belirlenmişti. 



Yıldırım, Erzincan'ın Kemah ilçesi Koçkar Köyü Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği'nin düzenlediği toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 



Gezi Parkı odaklı olaylarda sosyal medya üzerinden birçok sahte hesap açılmasıyla ilgili Facebook ve Twitter yöneticileriyle temasa geçilip geçilmediğinin sorulması üzerine Yıldırım, sosyal medyanın son 10 yılda dünyada ve Türkiye 'de çok büyük gelişme gösterdiğini, Türkiye'nin bu anlamda ilk 5 ülke arasına girdiğini söyledi. 



Bunu geliştirirken sosyal medyanın düzgün kullanılmasını amaçladıklarını, başkalarının mağdur edilmesi, suç işlenmesi ve suça teşvike aracı olunmasına izin verilmeyeceğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti. 



"Ama Gezi olaylarında böyle sorunlar yoğun şekilde yaşandı. Arkadaşlar gerekli temasları yaptılar. Bunların bir kısmı olumlu yaklaştı ama maalesef Twitter bu konuda işbirliğine yanaşmadı. Bu tabi önemli bir gelişme. Eğer bu ülkede faaliyet gösteriyorsanız, yasalarına göre suç teşkil eden konularda yargı ile kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapmanız gerekir. Bütün ülkelerde bu böyle işler. Suçun gerçek hayatta ya da sanal ortamda olması suçu değiştirmez. Burada ciddi anlamda rahatsızlık olduğunu gördük. Yapılması gereken sosyal medyanın sesini kısmak, kısıtlamak değil. Bu hiçbir zaman düşünülmemesi gereken bir yöntem. İşin tabiatına da aykırı." 



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin