Tweet'lerin silinmesi davasında yeni gelişme! Hakim, şikayetçi olduğu dosyaya bakacak!

Aralarında çok sayıda gazetecinin tweet'nin de olduğu dava dosyası, bizzat tweetlerin silinmesi için dava açan hakimin görev yaptığı mahkemeye gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Tweet'lerin silinmesi davasında yeni gelişme! Hakim, şikayetçi olduğu dosyaya bakacak!

Dava, İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi hakimlerinden Bekir Altun tarafından, "kişilik haklarına saldırı" olduğu gerekçesiyle, hakkındaki habere ilişkin tweetlerin silinmesi için açılmıştı. Davaya, İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi baktı. 6. Sulh Ceza Mahkemesi, "davacı" olan Bekir Altun'un başvurusu haklı gördü. Ve aralarında  Nazlı Ilıcak, Arzu Yıldız, Hanım Büşra Erdal ve Barış Yarkadaş gibi gazetecilerin de bulunduğu kişilerin, bu konuda attığı tweet ve paylaştıkları linklerin "silinmesine" hükmetti.     



Gazeteci Barış Yarkadaş, avukatı aracılığıyla karar itiraz etti.  İtirazı değerlendiren İstanbul 6. sulh Ceza Mahkemesi, "red" kararı verdi. Ancak kararın bir başka mahkeme tarafından da değerlendirilmesi için, "sıralı mahkeme geleneği" çerçevesinde, dosyayı İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne, yani bizzat "davacı" Bekir Altun'un hakim olduğu mahkemeye gönderdi.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin