Tweet davası! Fazıl Say, yargılanmaya başlayacak

Piyanist Fazıl Say, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla Ali Emre Bukağılı'ya 'hakaret' ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Google Haberlere Abone ol
Tweet davası! Fazıl Say, yargılanmaya başlayacak

Piyanist Fazıl Say hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla Ali Emre Bukağalı'ya 'hakaret' ettiği gerekçesiyle dava açıldı.



Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Fazıl Say şüpheli, Ali Emre Bukağılı müşteki sıfatıyla yer aldı.



Fazıl Say'ın, Twitter üzerinden Bukağılı'ya yönelik sözlerine yer verilen iddianamede, şikayetin de bu sözler üzerine yapıldığı hatırlatıldı. 



Say'ın ifadesinde, müştekiye hakaret içeren tweetler atmadığını beyan ettiği aktarılan iddianamede, Say'ın tweet'inde genel bir eleştiri ve yorum olduğu vurgulandı. 



İddianamede, soruşturmada, sözlerin hakaret suçunun unsurlarını taşımadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildiği anımsatılarak, müştekinin itirazı üzerine Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği'nce takipsizlik kararının kaldırıldığı vurgulandı.



İddianamede, şüpheli Fazıl Say hakkında 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçundan 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. 



Fazıl Say'ın yargılanmasına 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Nisan ayında başlanacak.



Dilekçeden



Şikayetçi Ali Emre Bukağılı'nın avukatı aracılığıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, şüpheli Fazıl Say hakkında 'dini değerlere alenen hakaret' suçundan dava açıldığı ve bu dava kapsamında Bukağılı'nın da şikayetçi sıfatıyla yer aldığı hatırlatıldı.



Söz konusu davanın Fazıl Say'ın mahkumiyeti ile sonuçlandığı anımsatılan dilekçede, Bukağılı'nın davada yargılanan Fazıl Say'ın 'otistik' olup olmadığının mahkemeden araştırılmasını talep ettiği, basında bu konuda haberlerin yer aldığını beyan ettiği aktarıldı.



Dilekçede, Bukağılı'nın mahkemeden sadece hukuki bir talepte bulunduğu, şüpheli Say'a 'otistik' demediği, hakaretli amaçlı bir ifadede bulunmadığı anlatıldı.



Bu konuyla ilgili şüpheli Fazıl Say'ın ise 15 Nisan 2014'te Bukağılı hakkında Twitter üzerinden hakaret içeren sözler sarf ettiği savunulan dilekçede, Say hakkında 'hakaret' suçundan dava açılmasını talep edildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin