TV reklamları yerinde saydı, hangi kanallar ve markalar ilk 3'e girdi?

Interpress bünyesinde yer alan Nar Ajans'ın, televizyon reklamlarına yönelik araştırması sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
TV reklamları yerinde saydı, hangi kanallar ve markalar ilk 3'e girdi?

Türkiye'de reklam takibi konusunda hizmet veren ve Interpress bünyesinde yer alan Nar Ajans'ın, televizyon reklamlarına yönelik araştırmasında, 1 Ocak 2014'ten bu güne kadar ekranda toplam 28.125 saat reklam yayınlandığı belirlendi.



2013 yılında ise tarihler arasında ekranda yayınlanan reklam kuşakları 28.195 saate ulaşmıştı. Ulusal kanallarda geride bıraktığımız yıl boyunca yayınlanan reklamlar arasında toplamda 4.016 saat süreyle gıda sektörünün birinci sırada yer aldığı, Ülker, Algida ve Eti’nin sektörün en çok reklam veren ilk üç markası olduğu saptandı.



2014 yılında televizyondaki reklam incelemesinde, iletişim sektörünün 2.874 saatle ikinci sırayı aldığı, Vodafone, Turkcell ve Avea'nın ilk üç sırasını oluşturduğu tespit edildi. Yıl boyunca yayınlanan ekrandaki reklamlar içinde 2.632 saat ile yayıncılık sektörünün üçüncü sırada bulunduğu, Star TV, Digitürk ve D-Smart'ın sektörün en çok reklam veren ilk üç markası olduğu ortaya çıktı. 



Nar Ajans'ın aynı araştırmasına göre, ekranda reklamı yayınlana 35 sektör içinde, Kozmetik ve Kişisel Bakım 2.504 saat, Kamu Kuruluşları ve Siyasi Partiler 2.212 saat, Finans 1.795 saat, İnşaat ve Dekorasyon Hizmetleri 1.523 saat, İçecekler 1.475 saat, Ev Temizlik Ürünleri ve Şirketleri 1.299 saat ve Otomotiv, Ulaşım Araçları ve Yan Sanayi de toplamda 1.124 saat reklam vererek ilk on sıra içinde yer aldıkları saptandı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin