Tutuklu muhabire bu kez de Erdoğan davası!

DİHA muhabiri Feyyaz İmrak hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya aracılığıyla hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tutuklu muhabire bu kez de Erdoğan davası!

Antalya'da bir başka suçtan tutuklu Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Feyyaz İmrak hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya aracılığıyla hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.



Antalya 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Feyyaz İmrak ile avukatı Hakan Evcin hazır bulundu. Halen bir başka suçtan tutuklu Feyyaz imrak, suçlamaları kabul etmedi. İmrak, iddianamedeki twitter hesabının kendisine ait olmadığını savundu. İmrak, “Ben twitter hesabında cumhurbaşkanına yönelik hakaretvari bir ifade kullanmadım. Kullanılmış olsa bile eleştiri mahiyetinde, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. 



İmrak'ın avukatı Hakan Evcin de müvekkili gazeteci olduğu için hakkında olumsuz kampanya yapmak için bu hesabın bir başkası tarafından oluşturulmuş olduğunu düşündüklerini söyledi. Bu hesabın müvekkilinin IP numarasından kullanıldığına yönelik bir delil de olmadığını söyleyen avukat Evcin, “Sanığın beraatını talep ediyoruz" dedi. 



Duruşma, ertelendi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin