TUTUKLU GAZETECİLER İÇİN YÜRÜDÜLER

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Nedim Şener ve Ahmet Şık ile CHP İzmir Milletvekili, Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan için iki ayrı yürüyüş düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
TUTUKLU GAZETECİLER İÇİN YÜRÜDÜLER

Ahmet ve Nedim’in Gazeteci Arkadaşları (ANGA) gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın gözaltına alınmalarının birinci yılında Taksim'de bir araya geldi.


Taksim Meydanı'nın da toplananlar 'Yansakta dokunacağız' yazılı pankart eşliğinde Galatasaray 'a kadar yürüdü.


Ellerinde 'Özgür basın herkese lazım', 'TMY ve ÖYM kaldırılsın', 'Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın', 'Cezaevinde gazeteci istemiyoruz' yazılı dövizler taşıyan grup Galatarasay Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı.

Ahmet Şık ve Nedim Şener'i tutuklayarak gerçeklerin perdelendiği belirtilen basın açıklamasında, "Devleti ele geçiren yeni egemenler, eski taktikleri cilalayarak Uğur Mumcu'dan Musa Anter'e, İzzet Kezer'den Hrant Dink'e kadar öldürerek yapamadıklarını, bu kez hapse atarak yapmak istiyorlar. Dünyada en çok gazeteci hapsedilen ülke ne yazık ki Türkiye..." denildi.


Basın açıklamasının ardından gurptakiler, 'Cumartesi Anneleri'ne destek verdi. Cumartesi Anneleri'nin basın açıklamasını grup adına tutuklu gazeteci Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık okudu.


Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan’ın "tecrit hücrelerine" konulmasının birinci yılı da Galatasaray’da düzenlenen kitlesel yürüyüşle protesto edildi.


Balbay ve Özkan Gönüllüleri tarafından, "Onları tecrit hücresinde ölüme mi terk edeceksiniz?" çağrısıyla düzenlenen yürüyüş Galatasaray Meydanı'ndan başladı.

(Ntvmsnbc)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin