Tutuklu DİHA muhabiri Meltem Oktay'a tahliye çıkmadı

Mardin'de 14 Nisan'dan bu yana tutuklu bulunan DİHA muhabiri Meltem Oktay ile tutuksuz yargılanan Uğur Akgül'ün davasının ilk duruşmasından tahliye kararı çıkmadı.

Google Haberlere Abone ol
Tutuklu DİHA muhabiri Meltem Oktay'a tahliye çıkmadı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada 11 Nisan'da gözaltına alınan ve 14 Nisan'da tutuklanan Dicle Haber ajansı (DİHA) muhabiri Meltem Oktay ve tutuksuz yargılanan Uğur Akgül'ün ilk duruşması dün görüldü.



Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Oktay ve Akgül katıldı.



Uğur Akgül iddianamenin okunmasının ardından Kürtçe savunma yaptı. Akgül yargılanma gerekçesi olarak gösterilen Facebook sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu, ancak "Örgüt propagandası yapmak" gerekçesi sayılan paylaşımların kendisine ait olmadığını söyledi. Akgül gazeteci olduğunu söyleyerek, beraatını istedi.



Oktay: Ben gazeteciyim



Ardından savunma yapan tutuklu Meltem Oktay, anadilinin Kürtçe olduğunu ancak asimilasyon politikalarından dolayı öğrenemediği anadili için annesi ve Kürt halkına özeleştiride bulunarak, savunmasını Türkçe yaptı. Üç yılı aşkın süredir Dicle Haber Ajansı'nda muhabir olduğunu belirterek savunmasına başlayan Oktay, "Gözaltına alınmada üç buçuk ay önce Nisêbîn'e geldim. Bu dönemde yaptığım haberleri ve fotoğrafları ajansıma gönderdim. Ben gazeteciyim, herhangi bir örgütle bağlantım yoktur" dedi.



"Haberler bana aittir"



Twitter sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar ve Özgür Gündem Gazetesi'nde yayınlanan bir haberi gösterilen Oktay, söz konusu gazetenin ajans abonesi olduğunu ve haberlerin kendisine ait olduğunu belirtti. Oktay, kaldığı evin dışında özel harekatçılar tarafından yapılan baskın sonucunda bulunduğu belirtilen eşyaların kendisi ile ilgisi olmadığını söyledi. (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin