Tuşların Starı İstanbul’da

Oliver Schnyder İstanbul Resitalleri kapsamında sahne alacak

Google Haberlere Abone ol
Tuşların Starı İstanbul’da

Dünyaca ünlü İsveçli “Tuşların İsveçli Starı” lakaplı Oliver Schnyder İstanbul Resitalleri kapsamında 4 Haziran Perşembe akşamı saat 20.00’da Emirgan “the Seed” de sahne alacak.



Washington Post'un hakkında "aristokrat bir müzisyen" dediği Oliver Schnyder'in piyanizmi dünya basınında efsanevi virtüözler Kempff, Schnabel, Fischer, Barenboim, Perahia ve Brendel ile karşılaştırılıyor. Alman Süddeutsche Zeitung ise sanatçı için "Tuşların İsviçreli starı" diyor.



Frankfurter Allgemeine Zeitung'un "mükemmelliğin en yüksek seviyesi" sözleriyle övdüğü Schnyder, bilhassa Bach yorumlarında ölçülü ve 'klasik' yaklaşımı ile dikkat çekiyor. Sanatçı, “The Seed” de vereceği konserde 2015 Scriabin Yılı nedeniyle Scriabin'in 'Vers la flamme' eserini yorumlayacak.



Sanatçının 8'i solo olmak üzere toplam 22 albümü bulunuyor. Uluslararası basında büyük beğeni toplayan albümleri, Gramophone'da Wilhelm Kempff'in kayıtları ile kıyaslanıyor, çeşitli yayınlarda ayın CD'si seçiliyor, “CHOC de Classica” gibi etiketler alıyor ve ICMA'da yılın en iyi albümleri arasında aday gösteriliyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin