TÜRKSAT'ın mali denetimini sabıkalı şirket yapmış!

TÜRKSAT’ın mali denetimini Amerika’da ceza alan şirketin yaptığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
TÜRKSAT'ın mali denetimini sabıkalı şirket yapmış!

TBMM KİT Komisyonu’nda ikinci Mckinsey skandalı ortaya çıktı.   TÜRKSAT’ın mali denetiminin “Price Waterhouse Coopers” şirketine teslim edildiği belirtildi.



Meclis KİT Komisyonu toplantısında TÜRKSAT’ın hesapları denetlendi. CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, TÜRKSAT’ın denetimini “Price Waterhouse Coopers” şirketinin sicili hakkında bilgi verdi.



Cezalı şirket



Yavuzyılmaz, şirket ile ilgili, “SPK’den aldığı idari cezalar var, Amerika’da da aldığı çeşitli cezalar var. Mevzuata aykırı olarak bir firmanın mal varlığının azaltılmasıyla ilişkili olduğu tespit edilmiş, 269 bin 500 lira idari para cezası almış bu denetim firması, yabancı menşeli. Kalite kontrol denetimindeki eksiklikler ve mevzuata aykırılıklar dolayısıyla 280 bin TL ceza almış, aynı zamanda Amerika’da da 5 milyon dolar ceza almış” dedi.



MHP’li Karakaya savundu



Yavuzyılmaz, TÜRKSAT gibi stratejik bir kurumun mali verilerinin ve satın alımlarının analiziyle, önemli bir bölümü gizlilik içermesi gereken ulusal plan ve stratejilerimizin açığa çıkacağını, söz konusu mali denetim yoluyla bu donelerin uluslararası bir firmanın eline geçmiş olacağını belirtti. 

TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen ise konu ile ilgili soruya yazılı olarak yanıt vereceklerini belirterek “Bu hassasiyetleri bizler de taşıyoruz. Bu hassasiyetlere yönelik de hassasiyetlerimizi uygulamalarımıza yansıtacağız” dedi. 

MHP Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya ise yabancı şirketlerin ‘Franchise’ şeklinde işletildiğini, denetim yapanların yerli olduğunu savundu.


Etiketler türksat
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin