Türkiye’nin en büyük şehir gazetesi kapanıyor!

Olay Medya'nın 30 Eylül tarihinde yayın hayatına son vereceği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin en büyük şehir gazetesi kapanıyor!

Bursa'da ünlü iş insanı Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu, Türkiye'nin en büyük şehir gazetesi Olay Medya'nın 30 Eylül tarihinde yayın hayatına son vereceği öğrenildi.



Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; Olay Gazetesi’nin tüm birimlerinin kapatacağı bilgisi Bursa’da şok etkisi yarattı. Gazetenin kapanma gerekçesi olarak; kağıt gazetelerin ömrünü tamamlaması ve ekonomik sıkıntıların olduğu öne sürülüyor.



Cavit Çağlar’ın gazete yönetimiyle İstanbul’da bir toplantı yaparak,”Arkadaşlar buraya kadar, ay sonu yayın hayatına son veriyoruz. Üzgünüm” dediği öğrenildi.



OLAY MEDYA’NIN TARİHİ



Olay Medya Grubu, Nergis Holding, tarafından kurulan ve Olay Medya Center tesislerindeki Olay gazetesi, Olay TV, Olay FM, Olay Trend, markalarını barındıran şirket. Sahibi eski bakanlardan Cavit Çağlar’dır.



Çağlar’ın ilk olarak Olay Gazetesi’nin 1987’de kurulmasıyla başlayan medya yatırımları Olay TV’nin 1994’te açılmasıyla devam etmişti.



CAVİT ÇAĞLAR KİMDİR?



Cavit Çağlar, Türk iş adamı, siyasetçi ve Spor yöneticisi ve Bursaspor Kulübü’nün 10. başkanıdır. Nergis Holding’in sahibidir. Bursa’da yayın yapan Olay TV ve Olay Medya Grubu bünyesinde yayın yapan Olay Gazetesi ve 90.5 Olay FM radyolarının da sahibidir.



Süleyman Demirel’in yönettiği DYP’de siyasete giren Çağlar, 1991-1992 yıllarında Hazine’den ve Ziraat Bankası’ndan sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmıştır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin