Türkiyeli balet Fransa'yı temsil etti

Fransa bayrağı Cezayir'de Türkiyeli balete emanet.

Google Haberlere Abone ol
Türkiyeli balet Fransa'yı temsil etti

Türkiyeli balet Utku Bal, Uluslararası Cezayir Dans Festivali’nde Fransa'yı temsil etti. 

 

İlkokuldan itibaren Antalya, Ankara ve İstanbul'da devam eden konservatuar eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul'da uzun süre ünlü isimlerle koreograf ve dansçı olarak çalışan Utku Bal, 3 yıl önce gelen bir teklif ile Paris'e yerleşmişti.

 

3 yıl önce Academie Internationale de la Danse'ın kurucusu Nicol Chirpaz tarafından davet edilerek Paris'e yerleşen Bal, hafta sonunda Cezayir’de Fransa'yı temsil eden ekipte yer aldı.



Bir hafta süren ve 35 farklı ülkenin katıldığı festival, dans dünyasının en önemli organizasyonlarından biri. İsviçre'den Mısır'a, Portekiz'den Çin'e, Hindistan'dan Japonya'ya, İtalya'dan Rusya'ya yüzlerce dansçıyı Cezayir'de buluşturan Uluslararası Cezayir Dans Festivali, dünya dansçılarına sadece performans şansı değil, gözlem ve geniş repertuvar imkanları sunuyor.

 

Fransa'dan adina katilan 'Ballet Preljocaj' ve 'A Corps et a Cris' gösterisinde Lamia Safieddine'nin koreografisi ile Utku Bal, bu festivalden övgülerle ayrıldı. 

Gösterinin ardından İsviçre Büyükelçisi Bal ve dansçı arkadaşlarını verdiği yemeğe davet ederek kutladı. 

 

Paris'te 'Academie Internationale de la Danse'tan 'Artiste Danseur' diploması aldıktan sonra  oyunculuk eğitimine devam eden Utku bal, 'Jeanne Ballet Europeen' kadrosunda yer alan ilk Türkiyeli olarak da 3 farklı gösteride baş balet olarak dikkat çekti.

 

Utku Bal, 2013-2014 sezonunda da dunyaca ünlü koreograf Giuliano Peparini'nin Fransa'da büyük yankı uyandıran ve Fransiz ihtilali siransinda yasanilan buyuk bir aşkı anlatan '1789  Les Amants de la Bastille' müzikalinde de dans etti ve Fransiz seyircilerinin büyük beğenisini topladı.

 

Utku Bal, bu sene 18.'si duzenlenen Festival H2o da ünlü koreograf Tishou Aminata Kane'in yeni eseri  'Skyzo Mais Pas Trop' adlı gösterisinde dans edecek. Bu gosteri 3 Aralık'ta 'Theatre Jacques Prevert'te sahnelenecek.



Gösteri, 'modern dünyanın herkesi biraz şizofren ve otistik yapıyor olabileceğini', 'otizm mi anormal bizler mi?' sorgulamasını 'bale ve hiphop dansının harmanlanması' ile sahneye taşıyor.



"Türkiyeli balet Fransa'yı temsil etti" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin