Türkiye'deki enflasyon dış basının da dikkatini çekti

Nisan ayı enflasyonunun yüzde 1,63’e ulaşması yabancı medyada yankılandı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'deki enflasyon dış basının da dikkatini çekti

Türkiye’de açıklanan Nisan ayı enflasyonunun yüzde 1,63’e ulaşması, yabancı medyada “Enflasyon beklentinin üstünde” yorumlarına yol açtı.



El Cezire, TÜİK tarafından açıklanan son enflasyon verilerine dikkat çektiği haberinde “Nisan ayında enflasyon yüzde 1,63 oldu. Ekonomistler enflasyonu yüzde 1,34 bekliyordu. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 7,91, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 4,80 oldu” dedi.



Yılın ikinci Enflasyon Raporu bilgilendirme toplantısında Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın, 2015 yıl sonu enflasyon tahminlerini 1,3 puan yukarı güncelleyerek yüzde 5,5'ten yüzde 6,8'e yükselttiklerini söylediğini anımsatan El Cezire’nin haberinde enflasyondaki gıdanın rolüne vurgu yapıldı.



'MAYIS VE HAZİRAN'DA YÜZDE 8,5’E YAKLAŞAN BİR ENFLASYON GÖRME İHTİMALİ ARTTI'



El Cezire’ye konuşan bir uzman ise, “Nisan ayı enflasyonu yüzde 1,6 ile beklentilerden yüksek gerçekleşti. Beklenti yüzde 1,3’tü. Yıllık enflasyon da yüzde 7,9’a yükseldi. Mayıs ve Haziran’da yüzde 8,5’a yaklaşan bir enflasyon görme ihtimalimiz artmış durumda” uyarısında bulundu.



Kurdaki geçişkenliğin devam ettiği görüşünün de yansıtıldığı haberde aynı uzmanın “Hatırlayacak olursak beklentimiz; geçen yıl TL’de yaşanan değer kaybının enflasyona geçişinin bu yıl bu aylarda bitiyor olması ve enflasyonun düşüyor olmasıydı. Fakat TL’de yine bu yıl başından beri yaşadığımız değer kaybı ile beraber yeniden görünüm bozuldu. Yine de üçüncü çeyrekte gıda kaynaklı gevşeme olacağını hesaplıyoruz” değerlendirmesi de aktarılıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin