Türkiye'de bir ilk! Basın festivali başlıyor

Birçok kurumun işbirliğinde düzenlenecek olan Marmaris Uluslararası Basın Festivali'nin teknik toplantısı Grand Yazıcı Mares Otel'de yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de bir ilk! Basın festivali başlıyor

Muğla'da Marmaris Belediyesi, Marmaris-Köyceğiz-Datça Turizm Altyapı Birliği (MARTAB), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Şubesi ve Güney Ege Turistik işletmeler Birliği'nin işbirliğiyle Marmaris Uluslararası Basın Festivali düzenlenecek.



Toplantıya kurum temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda acenteci ile otelci katıldı. Toplantıda festival hakında bilgi veren MARTAB Genel Koordinatörü Sedat Kirt, 11-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde yaklaşık 200 basın mensubunun ilçede ağırlanarak tanıtım 



gezileri ile gezdirileceğini belirtti. Kirt, "Türkiye'de ilk defa tamamen basın mensuplarına yönelik bir festival düzenleniyor. Bizler bölgenin tanıtımı ve hem iç hem de dış pazarda hak ettiği yerin kazanılması için biraraya geldik. Festival süresince deniz, kum güneşin yanı sıra bölgenin tarihi, kültürel ve ekolojik güzelliklerini basın mensupları ile paylaşacağız" dedi.



7 GÜN 7 FARKLI TEMA



Festivalin her gününe ayrı bir tema belirlediklerini kaydeden Kirt, "Farklı günlerde eğlence, kültür, tarih gibi konuları işleyeceğiz. Gelen basın mensupları hem bölge hem de Türk kültürü ile tanışacak. Festivale Türkiye başta olmak üzere İngiltere, Hollanda, Almanya, Rusya, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Belarus, Litvanya, Estonya, Letonya, Belçika, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan, Sırbistan, Polonya ve İsviçre'den basın mensupları katılacak. Seyahat işlemleri TÜRSAB koordinesinde bölgeden turist getiren acenteler tarafından sağlanacak" dedi.



Toplantıda konuşan TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ ise Marmaris'in sadece deniz kum güneş olmadığını söyledi. Özbozdağ, "Acenteci arkadaşlarla konuşmalarımızda ilçeye gelen turistin yüzde 80'inin deniz, kum, güneş turizmine geldiğini tespit ettik. Ancak Marmaris bundan ibaret değil. Bölgenin tamamında çeşitli destinasyonlar yaratılabilir bu da bizim turizm pastasındaki payımızı yükseltir. Özellikle iç turizmde Bodrum ve Antalya gibi destinasyonlar dolduktan sonra açıkta kalan turisti alıyoruz. Bu festivaller ile tüm ülkede ses getirerek, özellikle iç pazarda artış sağlamayı hedefliyoruz" dedi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin