"Türkiye sınırındaki isyancılara ağır silah verilmeli"

Times gazetesi, uluslararası kamuoyunun Suriye halkını yarı yolda bıraktığı savundu.

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye sınırındaki isyancılara ağır silah verilmeli"

İngiliz Times gazetesi, uluslararası kamuoyunun Suriye halkını yarı yolda bıraktığı savunarak, Türkiye sınırındaki isyancılara ağır silahlar verilmesi gerektiğini belirtti. 



Times gazetesi, Suriye'nin Halep kentinde bir nehir kenarında erkek cesetlerinin bulunmasını, Suriye'deki Esad rejiminin "zalimliğinin" göstergesi olarak saydı. Gazete, BBC Türkçe'de yansıtılan haberinde, batılı güçlerin Suriye rejimine karşı harekete geçmesi gerektiğini savunurken de "Rusya ve Çin'in inatçılığıyla BM Güvenlik Konseyi'nde önüne taş konulan uluslararası diplomasi, Suriye halkını yarı yolda bıraktı" eleştirisinde bulundu. Buna karşın Suriye'nin Dostları grubu ülkelerinin geç de olsa kendi başlarına harekete geçebileceklerini söyleyen Times, şöyle devam etti:



"Esad rejimi yaptırımlara karşı koyuyor; şimdi, Türkiye sınırındaki isyancılara ağır silahlar verilerek, askeri güçle karşı karşıya gelmesi sağlanmalı. Esad iktidarda kaldıkça Suriyeli mülteciler için güvenli bölgeler sadece geçici bir çözümdür. Savunulabilecekleri bir sığınak olduğunu bilmeleri gerek. Şimdiki durumda; psikopat, sabıkalı bir rejim elini kolunu sallayarak toplu katliamı sürdürüyor." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin