Türkiye Sineması'nın Cannes Film Festivali'yle buluşmaları başladı!

Cannes Eleştirmenler Haftası program yetkilisi, Se-Yap'ın yürüttüğü 'Festivaller İstanbul’da' projesi kapsamında İstanbul’a geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Sineması'nın Cannes Film Festivali'yle buluşmaları başladı!

Dünyanın en önemli sinema etkinliklerinden olan ve her yıl Mayıs ayında düzenlenen Cannes Film Festivali’nin etkinliklerinden olan Cannes Eleştirmenler Haftası program yetkilisi, Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği’nin (Se-Yap) yürüttüğü 'Festivaller İstanbul’da' projesi kapsamında 16-19 Ocak tarihleri arasında İstanbul’a geliyor.



2014 yılından bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Festivaller İstanbul'da projesinin bu aşaması Fransız Kültür Merkezi, Atlas Post Prodüksiyon ve Walton Hotels Taksim Pera katkılarıyla gerçekleşecektir. Proje ile Türkiye Sineması'nın uluslararası önemli festival ve film marketlerindeki görünürlüğünün arttırılması hedeflenmektedir.



Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası seçicilerinden Pierre-Simon Gutman İstanbul’da bulunağı sürede yapılacak ‘Sektörle Buluşma’ toplantıları çerçevesinde filmlerini sunan yapımcı, yönetmen ve sektör temsilcileriyle bir araya gelecek.



Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası kapsamında Mehmet Can Mertoğlu’nun Albüm isimli filmi geçtiğimiz sene gösterilmeye layık görülmüştü.



“Festivaller İstanbul'da” projesinin ilk ayağı olan Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası etkinliği Mart ayında Cannes Film Festivali sırasında yer alan Yönetmenlerin 15 Günü yetkililerinin katılımıyla devam edecek.



Türkiye Sineması'nın Cannes Film Festivali'yle buluşmaları başladı!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin