Türkiye ortak yapımı Tony Gatlif'in son filmi Djam'a Cannes'de büyük ilgi!

Dünyaca ünlü Fransız yönetmen Tony Gatlif’in son filmi Djam dünya prömiyerini Cannes'de yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ortak yapımı Tony Gatlif'in son filmi Djam'a Cannes'de büyük ilgi!

Güverte Film’in ortak yapımcısı olduğu ve bir bölümü Türkiye’de çekilen, dünyaca ünlü Fransız yönetmen Tony Gatlif’in son filmi Djam (Aman Doktor) dünya prömiyerini 25 Mayıs’ta Cannes Film Festivali’nde yaptı. Özel ikinci gösterim öncesinde ise Türk müzisyenler sahne alarak Cannes’da sinemaseverleri coşturdular.



Euroimages desteği ile çekilen Fransa, Yunanistan ve Türkiye ortak yapımı, Roman asıllı ünlü Fransız yönetmen Tony Gatlif’in yazıp yönettiği Djam (Aman Doktor) Cannes Film Festivali’nde çok özel bir açılışla izleyicilerin karşısına çıktı. Bir bölümü Türkiye’de İstanbul’un tarihi bölgelerinde çekilen filmin Zeynep Atakan’ın danışmanlığında, ortak yapımcılığını Güverte Film üstleniyor. Tony Gatlif’in yazıp yönettiği filmde başrollerde Daphne Patakia, Maryne Cayon, Simon Abkarian ile Kimon Kouris yer alıyor.



Türkiye ortak yapımı Tony Gatlif'in son filmi Djam'a Cannes'de büyük ilgi!



Filmin Türkiye’de yapımcılığını üstlenen Suzan Güverte ile filmin Türkiyeli müzisyenleri Cümbüş Cemaat ile Melike Şahin, kırmızı halıda Gatlif’e ve başrol oyuncularına eşlik ettiler. 25 Mayıs günü kırmızı halı töreninden sonra Lumiere Sineması’nda dünya prömiyerini yapan filmin bir gösterimi daha oldu. Cannes Film Festivali’nin plaj sineması bölümünde yer alan bu özel ikinci gösterim, Cannes plajında halka açık olarak gerçekleşti. Bu özel gösterim öncesinde festival tarihinde

ilk kez gelen özel bir taleple filmin Türk ve Yunan müzisyenleri 45 dakikalık rembetiko

konseri verdiler.



Son olarak İstanbul Film Festivali prömiyerinden sonra vizyona giren ve büyük beğeni toplayan “Blue” belgeselinin yapımcısı olarak da dikkatleri çeken Suzan Güverte, dünya çapında bir yönetmenle çalışmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Filmin Türkiye’de yapımcılığını üstlenen Güverte, Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapan ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki bir müzikal yolculuğu ele alan böylesine bir projede yer almaktan gurur duyduğunu ifade etti.



Filmin konusu:



Djam adlı genç bir Yunan kadın, bozulan teknelerini onarmak için zor bulunan bir yedek parçayı aramak üzere Türkiye’ye gelir. Burada insani yardım gönüllüsü olarak çalışmaya gelmiş olan Avril adlı beş parasız ve kaybolmuş genç bir Fransız kadınla tanışır. Cömert ve biraz da kararsız bir ruhu olan Djam, Avril’i kanatları altına alır. Birlikte İstanbul’dan Yunanistan’a doğru bol müzikli bir yolculuğa çıkarlar.



İşte, Djam'ın fragmanı!




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin