Türkiye ile ilişkiler gerildi, İsrail gazetesi yorumladı

Gazze ihtilafının, Türkiye ile İsrail arasında zaten gergin olan ilişkileri daha da gerdiği, iki ülke arasında 'yeni bir diplomatik krizi' tetiklediği yorumları yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile ilişkiler gerildi, İsrail gazetesi yorumladı

Haaretz gazetesi, Gazze olaylarının Türkiye-İsrail bağlarını nasıl etkilediğini irdelediği haber analizinde "Gazze'deki ihtilaf, zaten gergin olan Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkileri daha da gererek yeni bir diplomatik krizi tetikledi" diye yazıyor.



"İkili ilişkiler hızla gerilerken İsraillilerin Türkiye'ye seyahat etmeleri yönünde uyarıldı, (Türkiye'de görevli) diplomatların aileleri eve gönderildi" diyen gazete, Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği ve İstanbul'daki Konsolosluğun önünde "şiddetli" gösterilerin meydana geldiğine dikkat çekiyor.

Bunun ardından Haaretz, üst düzey İsrailli yetkililerin bu protestoların, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "kışkırtıcı" olduğunu savundukları ifadelerinin ardından geldiğini söylediklerini belirterek, "Aynı yetkililer, İsrail'in Türk güvenlik makamlarından İsrailli tesislerin güvenliğini artırmalarını talep ettiğini ancak Türk güvenlik güçlerinin gösteriler sırasında şiddet patlamasını engellemek için görevlerini yerine getirmediklerini söylediler" savlarına da yer veriyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin