TÜRKİYE GÜNE ÇİFTE OPERASYONLA UYANDI!

Türkiye güne biri 28 Şubat bağlantılı diğeri ise KCK'ya yönelik olmak üzere 2 farklı operasyonla başladı...

Google Haberlere Abone ol
TÜRKİYE GÜNE ÇİFTE OPERASYONLA UYANDI!

28 Şubat operasyonunda 4. dalga


Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında bu sabah 4 ilde operasyon başlatıldı.


Soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkartılan 12'si emekli, 6'sı muvazzaf olmak üzere 18 askerin isimleri şöyle:

6 MUVAZZAF ASKERİN İSİMLERİ

Tümgeneral Berkay Turgut (Erzincan)
Tümgeneral Mehmet Faruk Alpaydın (Kars)
Korgeneral Tevfik Özkılıç
Tuğgeneral Celalettin Bacanlı
Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım
Tuğgeneral Metin Keşap (Denizli)

EMEKLİ 12 ASKERİN İSİMLERİ

Emekli Korgeneral Mustafa Bıyık (Ankara)
Emekli Korgeneral Hakı Kılınç (Ankara)
Emekli Tümgeneral Erdal Şenel
Emekli Tümgeneral Temel Özkasnak (Ankara)
Emekli Kurmay Albay Erkan Yaykır
Emekli Tümgeneral Cetin Dizdar (İstanbul)
Emekli Albay Ardan Kıratlı (İstanbul)
Emekli Albay Mehmet Mithat Kiziroğlu (İstanbul)
Emekli Tümgeneral Çetin Saner
Emekli Başçavuş Asım Atak (Uşak)
Emekli Başçavuş Abdullah Hoşgür (Kocaeli)
Emekli İşçi Tanju Veli Aydın (Balıkesir)

İZMİR

İZMİR'de, 28 Şubat soruşturması kapsamında emekli Korgeneral Çetin Saner'in gözaltına alınacağı belirtildi. Polisin Saner'in evindeki aramasının devam ettiği öğrenildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasının 4'üncü dalgasında, İzmir Emniyeti Terörle Mücalede Şube Müdürlüğü ekipleri de verilen talimat üzerine harekete geçti. İzmir'in Karaburun İlçesi'nde oturan emekli Korgeneral Çetin Saner'in evine giden polis ekiplerinin arama çalışmalarına başladığı bildirildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Saner'in gözaltına alınacağı öğrenildi.

DENİZLİ'DE DE ARAMA

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması çerçevesinde gerçekleştirilen 4'üncü dalga operasyonu kapsamında, bugün sabah saatlerinde Denizli merkezdeki Kenan Evren Bulvarı'nda bulunan 11'inci Motorlu Piyade Tugayı'na gelen polis ekiplerinin araması yaklaşık 2 saat sürdü. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleriyle askeri birliğe gelen özel yetkili Cumhuriyet Savcısı, aramanın tamamlanmasının ardından tugaydan ayrıldı. Denizli'de, soruşturma kapsamında kimsenin gözaltına alınmadığı bildirildi.

AYVALIK'TA 1 GÖZALTI

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde de 43 yaşındaki Tanju Veli Aydın gözaltına alındı. Gölcük Donanma Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalıştığı ve Ergenekon davasının da sanıkları arasında bulunduğu öğrenilen Aydın'ın evinde arama yapıldı. Evdeki bazı belgelerle Aydın'ın bilgisiyarına el konuldu. Tanju Veli Aydın'ın Ayvalık'tan İzmir'e, oradan da uçakla Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.

İSTANBUL

28 Şubat soruşturması kapsamında emekli Tümgeneral Çetin Dizdar'ın Kadıköy'deki evinde arama yapılıyor. Sabah saatlerinde Dizdar'ın evine gelen polis ekiplerinin araması devam ediyor

ERZİNCAN

ERZİNCAN'da 3'üncü Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Berkay Turgut, lojmanında arama yapılıyor.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, bu sabah bir ekiple Erzincan'a geldi. Merkez Komutanlığı'ndan aldığı askeri personelle birlikte Tümgeneral Berkay Turgut'un kaldığı lojmana gitti. Tümgeneral Turgut'un lojmanında 28 Şubat soruşturması kapsamında arama başlatıldı.


Şanlıurfa'da KCK operasyonu


Operasyon kapsamında aralarında BDP Şanlıurfa İl Başkanı Fatma İzol, BDP Viranşehir ve Ceylanpınar ilçe başkanlarının da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 4 ay önce terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK'ya yönelik çalışma başlattı. Polisler terör örgütü lehine yasa dışı faaliyet yürüttüğü, korsan gösterileri düzenleyip yönlendirdiği öne sürülen kişileri fiziki ve teknik takip ile izlemeye aldı. Polis bu sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Savcılık kararı ile Şanlıurfa'nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir ve Muş ile Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı.

BDP İL VE İLÇE BAŞKANLARI GÖZALTINDA

Polis, savcılık kararı ile bugün saat 05.00'te 6 ilde 28 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Çok sayıda polisin katılımı ile düzenlenen operasyonun merkezi olan Şanlıurfa'da, ekipler ilk olarak Sancaktar Mahallesi'nde oturan BDP İl Başkanı Fatma İzol'un evine geldi. Polisler, Fatma İzol'un evi ile sokakta park halinde duran 63 KC 825 plakalı otomobilini didik didik aradı. Yaklaşık 1 saat süren aramaların ardından Fatma İzol gözaltına alındı ve evinden çıkarılarak sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Fatma İzol'un yanı sıra polis, BDP Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Halis Aktaş ile BDP Ceylanpınar İlçe Başkanı İbrahim Ogur'u da gözaltına aldı.

BİRÇOK YERDE ARAMA YAPILDI

BDP'li başkanların gözaltına alındığı operasyon kapsamında polis, BDP Ceylanpınar ilçe başkanlığı ile BDP Urfa Siyaset Akademisi ile Kürdi-Der binasında da arama yaptı. Uzun süren aramaların ardından polis, suç unsuru olduğu değerlendirilen evrak, bilgisayarlar, CD'ler ile yayınlara da incelenmek üzere el konuldu.

Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan BDP Şanlıurfa İl Başkanı Fatma İzol, BDP Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Halis Aktaş, BDP Ceylanpınar İlçe Başkanı İbrahim Ogur ile Y.K., T.A., M.V., H.K., M.A., İ.G., H.Ç., H.D., A.T., K.C., M.K., M.E., P.Y., Ş.B., A.D.S., H.Y., A.C., M.E.P., N.A., A.V., F.A., M.E., S.İ., Z.Y. ve M.N.T.; getirildikleri Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanmaya başlandı.


Hasan KIRMIZITAŞ- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, (DHA)



 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin