Türkiye Gazetesi'nin Ertuğrul Akbay iddiası yargıya taşındı!

Türkiye gazetesinin, Sözcü’ye yönelik yayınları hakkında, suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Gazetesi'nin Ertuğrul Akbay iddiası yargıya taşındı!

Türkiye gazetesi, Sözcü gazetesinin sahibi Ertuğrul Akbay'ın FETÖ firarisi Erhan Başyurt ile 15 Temmuz 2016 gecesi Facebook üzerinden görüştüğünü iddia etti.



“BU FETÖ’CÜLERİN TAKTİĞİ”



Ertuğrul Akbay’ın avukatı İsmail Yılmaz da bu iddia ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Avukat Yılmaz, “İhlas’ın bu çirkin iddialarının tamamı yalandır. Sahte şekilde sosyal medya hesapları ve yazışmaları üretilmiştir. Bu bir suç üretme ve sahte delil üretme taktiğidir. Geçmişte FETÖ’cü savcılarla polisler de sahte dijital veriler üretip yaşlı başlı masum insanları tutuklamak için delil olarak aynı yöntemleri kullandılar. Günümüzde yapılan Ergenekon, Tahşiye gibi yargılamalarda; FETÖ’cü yargı, emniyet ve basın mensuplarının bu tezgahları ortaya çıktı. Bavulla gazetecilere verilen belgelerin sahteliği ortaya çıktı. Sahte belge üretme ile Türk yargısını kandıramayacaklardır. Bugün yapılan da aynı taktiktir. Bugün yapılan eylem ciddi bir suçtur.” diye konuştu.



“ERTUĞRUL AKBAY BU ŞAHISLARI TANIMAZ BİLE”



Yılmaz, “Ertuğrul Akbay, haberde bahsi geçen ve yazışma yaptığı iddia edilen kişileri tanımaz bile. Bu yazışmaların hepsi düzmecedir, gerçek değildir. Suç ve sahte delil üreterek adli mercileri yanıltmaya çalışmaktadırlar. Bu yalan yayınlarla ilgili Cumhuriyet Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.



“AKBAY PROGRAMA KATILIP İDDİALARA YANIT VERMEK İSTEDİ ANCAK YAYINA ALINMADI”



Sözcü’de yer alan haberde ise “Türkiye Gazetesi’ndeki iğrenç iddiayı, Mücahit Ören’in tetikçileri de canlı yayında dillendirdi. Ertuğrul Akbay programa katılıp iddialara yanıt vermek istedi ancak yayına alınmadı.” denildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin