Türkiye Gazeteciler Cemiyeti seçim sonuçları belli oldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 44. Genel Kurulu tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti seçim sonuçları belli oldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 44. Olağan Genel Kurulu'nda seçim sonuçları belli oldu.  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seçimlerde oy verme işlemi dün saat 17.00’ye kadar sürdü.



Gün boyu süren oylamada; Turgay Olcayto’nun Bağımsız, Bağlantısız, Özgür Gazeteciler Grubu, Sedat Bakıcı’nın Emeğe Saygı Grubu, İdris Akyüz’ün Değişim Hareketi Grubu, Seraceddin Zıddıoğlu’nun Merhaba Grubu ve bağımsız adaylar yarıştı. Yoğun ilginin gösterildiği seçimlere, Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda gazeteci katıldı. 

 

Oy kullanma işleminin son ermesinin ardından sandık kurulu tarafından oy sayımına başlandı. Oy sayımı, gece geç saatlere kadar sürdü. Seçimlerde kullanılan oyların büyük çoğunluğunu Turgay Olcayto’nun listesi aldı.

 



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 44. Olağan Genel Kurulu’nda ‘Bağımsız-Bağlantısız-Özgür Gazetecilik Grubu’nun listesi firesiz seçimleri kazandı.



Dört listenin yarıştığı seçimlerde TGC Yönetim Kurulu asıl üyeliklerine; Vahap Munyar (426 oy), Celal Toprak (389), Turgay Olcayto (375), Sibel Güneş (332), Recep Yaşar (312), Ahmet Özdemir (301), İhsan Yılmaz (299), Gülseren Güver (293), Göksel Göksu (288), Kamil Masaracı (265), Niyazi Dalyancı (254) seçildiler.



Yönetim Kurulu Yedek listesi ise şöyle oluştu: Fatma Karaali (209), Can Ataklı (206), İdris Akyüz (196), Süleyman Boyoğlu (178), Seçkin Türesay (176), Bekir Aydın (169), Leyla Tavşanoğlu (153), Zafer Atay (136), Sedat Bakıcı (128), Arif Kızılyalın (128), Mustafa Bakacak (111). TGC Denetleme Kurulu’na Engin Başçı (365), Ziyneti Kocabıyık (296), Nurcan Sabur (243) seçildiler. Yönetim kurulu, önümüzdeki günlerde bir araya gelerek görev dağılımını kesinleştirecek.



BAĞIMSIZ, BAĞLANTISIZ VE ÖZGÜR GAZETECİLİK GRUBU NELER YAPACAK?

Turgay Olcayto, yeni dönemde yapacakları projeleri şöyle anlattı:

 

İKİ GÜN İZİN HAKKI İÇİN GİRİŞİM

İki gün izin hakkı ve 5953 sayılı Basın İş Kanunu’nun uygulanması için patronlar nezdinde girişim yapacağız. Gazetecilerin haklarının korunması, basın ve ifade özgürlüğü konusundaki engellerin kaldırılması, meslektaşlarımızın tutuksuz yargılanması konularında iktidar nezdinde girişimlerimizi sürdüreceğiz. Meslektaşlarımızın çalışma sorunlarıyla ilgili Bakanlıklarla temaslarımızı sıklaştıracağız.

 

GAZETECİLERİN SORUNLARI PATRONLARA AKTARILACAK

Ana akım medyanın en önemli sorunlarından biri olan editöryal bağımsızlık için medya patronları ile temas sağlanacak. Çalışan gazetecilerin sorunları ilk ağızdan patronlara aktarılacak. 

 

YENİ MEDYA EĞİTİMİ

Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nin bugünün gelişen ve dijitalleşen medyası karşısında eksik yanlarını tamamlayacağız. Eğer bize yönetim görevi verilirse Kadir Has Üniversitesi ile bu konuda geleneksel gazetecilikle yeni medyayı bu çerçevede masaya yatıracağız. İstek halinde üyelere sosyal medya ve internet sitesi tasarımı konusunda kurslar düzenlenecek.

 

TGC ÜYELİĞİ İÇİN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK

Türkiye’de 4857 sayılı iş kanunuyla çalışan meslektaşlarımız Cemiyete üye olamıyor. Meslektaşlarımız ne yazık ki basın kartı alamıyorlar. Hiç değilse Cemiyet açısından bu mağduriyetin önlenmesi için tüzük değişikliği gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. En geç bir yıl içinde yapılacak bu tüzük değişikliğiyle İş Kanunuyla çalışan arkadaşlarımızın da kıdemlerine göre belli bir kısmını cemiyete üye yapacağız.

 

BÜTÜN GAZETECİLERİN KULLABİLECEĞİ OFİS

TGC Cağaloğlu merkezinde haberciler için internet bağlantılı çalışma ofisi oluşturulacak. Meslektaşlarımız istedikleri gibi bu ofisten yararlanabilecek.

 

BASIN DİSPANSERİ İÇİN FON

Sağlık Bakanlığı tarafından depreme dayanıksız bulunduğu için boşaltılan Basın Dispanseri binasının güçlendirilmesi için gerekli fon arayışları sürüyor. Dispanserin yeniden faaliyete geçmesi için Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Valiliği ile görüşmeler önümüzdeki dönemde de sürdürülecek.

 

İNTERNET SİTESİNİN YENİLENMESİ

TGC İnternet sitesi ve Bizim Gazete’nin internet sitesi yenilenecek. Yeni medya çalışmalarına uyum sağlanacak. Facebook ve twitter daha etkin biçimde kullanılacak. TGC’nin tüm faaliyetleri, eğitim çalışmaları görüntülü olarak TGCTV internet sitesinde yer alacak. TGC’nin birçok toplantısı internette canlı yayınlanacak.

 

GAZETECİLERE İŞ YAŞAMI UZMANI DESTEĞİ

Gazetecilere iş yaşamı uzmanı desteği sağlanacak. Meslektaşlarımızın iş yaşamıyla ilgili merak ettikleri soruları uzmana direkt danışabilecek

 

GAZETECİLERE HUKUKSAL DANIŞMANLIK SÜRDÜRÜLECEK

TGC Hukuk Danışmanlığı hizmeti yeni dönemde de sürecek. Meslektaşlarımız, yüz yüze, elektronik posta ile ve telefonla TGC Hukuk Danışmanına danışabilecek

  

ÜYELERE DÖNÜK İNDİRİMLER

Hastanelerin yanı sıra TGC üyelerine kreşler, özel okullar, oteller, tatil köylerinde de indirimler sağlanacak.

 

SOSYAL MERKEZ VE LOKALLER

Kadıköy ve Beyoğlu’nda üyeler için lokal ve sosyal merkezler açılması için çalışılacak.

 

TGC AKADEMİ OLUŞTURULACAK

TGC Akademi başlığı altında eğitim çalışmaları başlatılacak. İletişim fakültesi öğrencilerine ve gazetecilere yönelik uzman habercilik başta olmak üzere, fotoğrafçılık, kamera kullanımı gibi birçok alanda eğitim çalışması düzenlenecek. İsteyen üyelerimize TGC Basın Müzesi’nde diksiyon, işaret dili, yurt dışında savaş muhabirlerine verilen eğitimler gibi eğitim verilecek.

 

İNTERNETTE TGC TV KURULACAK

TGC'nin tüm faaliyetleri, eğitim çalışmaları görüntülü olarak TGCTV'de internet sitesinde yer alacak. TGC'nin birçok toplantısı internette canlı yayınlanacak.

 

ULUSLARARASI STAJ

Her yıl yerel medya ödüllerini kazanan bir haberciye Almanya’da staj yapma olanağı sağlanacak.

 

EMEKLİ ÜYELERE DESTEK

Emekli, yaşlı ve hasta TGC üyelerine ziyaretler artarak sürecek, etkinliklere katılımları için ulaşım olanağı sağlanacak

 

YENİ MEDYA EĞİTİMİ

Üyelere internet sitesi hazırlanması ve sosyal medya konularında kurslar düzenlenecek.

 

YILBAŞINDA HEDİYE ÇEKİ

Cemiyetimizin yılbaşı hediye çeki geleneğini yeniden canlandırmak için çalışmalar yapılacak. Azalan gelirlerimizi artırdığımız bir süreç yaşadık. Bunun devamını sağlayacak önlemlerle emeklilerimize, daha sonra da tüm üyelerimize yılbaşı hediye çeki verilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin