Türkiye'de en çok hangi telefon satılıyor?

Webrazzi Mobil’13 konferansında Türkiye’deki akıllı telefon pazarı hakkında önemli tespitlere yer verildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de en çok hangi telefon satılıyor?

Türkiye’nin lider teknoloji blogu Webrazzi, mobil uygulamalardan akıllı cihazlara kadar birçok konunun konuşulduğu Mobil’13 konferansıyla gündeme damga vurdu. Konferansta Türkiye’deki akıllı telefon pazarına dair önemli bilgiler paylaşılırken Angry Birds’ün yapımcısı Rovio’dan Todd Tran açıklamalarıyla dikkat çekti.



Sahibinden.com ve Turkcell’in Elmas Sponsor olduğu Webrazzi Mobil’13 konferansında teknoloji sektörüne damga vuracak açıklamalar yapıldı. Mobil uygulamalardan akıllı telefonlara kadar birçok konunun yer aldığı Mobil’13 konferansında Türkiye’deki akıllı telefon pazarı hakkında önemli bilgiler paylaşılırken Angry Birds’ün yapımcısı Rovio’dan Todd Tran, şirketin Türkiye’de iş ortağı olan Mobilera ile birlikte yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.



Mobil’13 konferansına katılan isimler arasında yer alan Qualcomm Türkiye Genel Müdürü Barış Ruacan, Türkiye’deki akıllı telefon pazarı konusunda dikkat çeken veriler paylaştı. Türkiye’de şu anda satılan yeni telefonların yüzde 56‘sının akıllı telefon olduğunu belirtti. Ruacan, “Şu anda Türkiye’de satılan her iki telefondan biri akıllı telefon oluyor. 2011 yılında Türkiye’de 127 bin adet tablet bilgisayar satıldı. Bu rakam 2012 yılında 505 bini geçti” şeklinde konuştu.



Angry Birds Türkiye’de 11 milyon kez indirildi



Mobil’13 konferansının en dikkat çekici oturumlarından biri Angry Birds yapımcısı Rovio ile gerçekleşti. Rovio EMEA & APAC Bölgesi Reklam ve Marka Ortaklıkları Grup Başkanı Todd Tran, Angry Birds’ün Türkiye’de 11 milyon adet indirmeye ulaştığını paylaştı. Türkiye’deki iş ortaklıklarına önem verdiklerini dile getiren Todd Tran, yakın gelecekte Türkiye’de Angry Birds’ü oyun dışında daha sık ve daha yaygın bir şekilde görmeye başlayacağımızı belirtti.



Kaybedilen telefonlar cüzdanlara oranla daha hızlı farkediliyor



Konferansa katılan isimler arasında yer alan Turkcell’in M-Commerce Yöneticisi Erkan Taş, kullanıcıların cüzdanlarını kaybettiklerinde 4 saat, telefonlarını kaybettiklerinde ise 15 dakika içinde farkettiklerini dile getirdi. Mobil cüzdan ve son zamanlarda çok önemli olan mobil sadakat konusuna da değinen Erkan Taş, tüketicinin akıllı telefonlarını, kart bilgisi paylaşma korkusundan kurtararak, belki de milyonlarca kişiyi mobil üzerinden online ticarete ekleyebileceğini dile getirdi. Öte yandan Erkan Taş, ortalama bir kullanıcının 40 uygulama indirdiği, ancak ortalama 15 uygulama aktif olarak kullanıldığını belirtti.



Webrazzi Mobil’13 konferansının konuşmacıları arasında sahibinden.com Reklam Grup Başkanı Levent Dicle, Pozitron Kurucu ve CEO’su Fatih İşbecer, Mobinex CTO’su Osman Çelik, tmob Kurucu ve CEO’su Rudi Dökmeciğolu, GP Bullhound Direktörü Ali Dağlı, Mobilera Kurucu Ortak ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arda Kertmelioğlu, TEB Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Deniz Cengiz, Mobilke Kurucu Ortağı Volkan Biçer ve Turkcell Mobil Pazarlama Yöneticisi Elvin Altun bulunuyordu.



Webrazzi Mobil’13 konferansının Elmas Sponsorları sahibinden.com ve Turkcell, Platin Sponsorları Mobinex, Qualcomm ve TEB, Altın Sponsorları BKM, Crenvo İK, Pozitron ve tmob, Dijital Medya Sponsoru Medyanet ve İletişim Sponsoru ise Karnaval.com oldu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin