Financial Times'tan çarpıcı Türkiye analizi!

Financial Times, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin, Suriye'de bir askeri müdahale gerçekleştirmeyi değerlendirdiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times'tan çarpıcı Türkiye analizi!

Haberde, Suudi Arabistan'ın, Suriye'de muhaliflere destek için, ülkenin kuzeyinde bir güvenli bölge oluşturma hedefiyle, Türkiye'nin de içinde yer aldığı ülkelerle, bu alana kara gücü göndermeyi tartıştığı belirtiliyor.



FT'nin bugün yayımlanan haberi, dört ayrı muhabir ismi ve İstanbul, Beyrut, Dubai ile Washington mahreçleriyle yazılmış.



FT'nin haberinde özetle şu ifadeler yer alıyor:



"Suudi Arabistan, Suriye'de, çöküş riskindeki isyanı hayatta tutmaya çalışmak amacıyla, bir güvenli bölge için, Türkiye'nin de içinde yer aldığı bölgesel müttefikleriyle, bu ülkeye kara birlikleri gönderme planlarını tartışıyor.



"Suudilerin planlarını bilen iki kişi Financial Times'a, üst düzey Körfez ülkeleri yetkililerinin, Suriye içindeki savaşçılar koalisyonunun başına geçmek için bu ülkeye kara birlikleri gönderilmesi seçeneklerini tartışmak amacıyla, Riyad'daki toplantıda Türk yetkililerle bir araya geldiğini söyledi.



"Suudi yetkililer önümüzdeki birkaç hafta içinde yeni bir plan oluşturmayı hedefliyor. Yemen'deki Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, Pazartesi günü, Suudi Arabistan'ın Suriye'de geniş bir uluslararası kara gücüne katılmak istediğini söyledi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin