Türkiye 2015'te dünyaya bu kampanyayla tanıtılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, rekabet haline gelen turizm dünyasında, Türkiye'nin hakkettiği yeri alması için "Turkey: Home" kampanyasını başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye 2015'te dünyaya bu kampanyayla tanıtılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hazırlanan "Turkey: Home" kampanyasının değerlendirme toplantısı yapıldı.  



Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun, toplantıda yaptığı konuşmada, turizmin, ekonomik kalkınmadan kültürlerarası diyaloğa, teknolojik gelişmeden çevre ve tarihi mirasın korunmasına, uzlaşma kültürünün yayılmasından, dünya barışına kadar pek çok alanda insanlığa büyük katkılar sağlayan sektör olduğunu söyledi.



 Geçen yıl başlatılan Türkiye'nin markalaşma projesini, ülkenin tüm kurum ve kuruluşları, sektör temsilcileri ve hatta fertlerinin desteklemesi gerektiğini belirten Dursun, insanların seyahat ettikleri yerden çok gittikleri yerdeki insan hikayelerini anımsadığını bildirdi.



Dursun, 2015'in Belçika'da "Türk yılı" olduğunu, Belçika merkezli olan, Hollanda ve Almanya ile diğer ülkeleri de içeren projeyle tanıtım, kültür ve sanat mecrası oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.



Paris'te iki gün önce UNESCO'nun merkezinde Göbeklitepe hikayesini anlattıklarını dile getiren Dursun, şöyle konuştu:



"Şanlıurfa'da bir bölge Göbeklitepe. Yapılan kazılarda İsa'dan önce 12 bin yıl geriye giden bulgulara erişildi. Ayasofya'nın müze başkanıyken en büyük keyfim, Obama başta olmak üzere gelen Amerikalılara, 'Bu girdiğiniz kapı, İsa'dan önce ikinci yüzyıldan kalma' diye göstermekti. Şimdi ise İsa'dan önce 12 bin yıl daha eskiye kadar gitme imkanına sahip olduk, Göbeklitepe kazısında. Peygamberler şehri olarak bilinen Urfa'nın, gerçekten dünyanın en eski tapınağına sahip olduğunu gördük. Kazı şu anda gelişiyor. USESCO'ya İngilizce ve Fransızca olarak bunu sunduk. UNESCO'nun Türkiye'ye çıkartması oldu. 50'den fazla büyükelçi ve UNESCO'nun genel direktörü de bu etkinliğe katılmış oldu."



Dursun, 2015'in önemli bir yıl olduğunu, Gelibolu'da, alan yönetiminin kurulduğunu, burada birtakım tarihsel hikayenin barış odaklı anlatılacağını söyledi.



Bu kapsamda dünyadaki en büyük çaplı barış konferansının İstanbul'da yapılacağını söyleyen Dursun, geçen hafta Topkapı Sarayı'nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 



Birkaç ay içerisinde Topkapı Sarayı'nda özel Türk kahvesi sergisi hazırlayacaklarını, burada kahve kültürünün sergileneceğini kaydeden Dursun, "Bir tarafta kahve kokusu, bir tarafta saray helvasıyla turizmin gastronomisiyle, tatlısıyla ve öyküsüyle zihinlerde kalacak bir Topkapı'yı sunmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.



Turizmde şemsiye konsepti



Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal da tanıtımın önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin özellikle 2000'li yıllardan itibaren büyük bir ekonomik, sosyal ve kültürel gelişime sahip olarak 2014 yılına eriştiğini söyledi.



Türkiye'nin, "Nasıl anlatılacağı" konusunun önemli olduğunu, 1,5 yıldır sürdükleri çalışmayla dünyayla iletişimde, kültür ve turizm konularında nasıl strateji geliştirecekleri, nasıl tanıtım yapacakları ve bunun geleceğe aktarılması konularına odaklandıklarını kaydeden Önal, tanıtımın, sürekli gündemde olduğunu bildirdi.



Önal, "Çalışmalarla bir şemsiye konsepti oluşturarak, bu şemsiye altında ülkemizin, kültür ve turizm tanıtımını yapma konusuna odaklandık. 15 yıllık kurumsal tecrübemiz, yaptığımız bütün çalışmalar, arama konferansları, toplantılar, sektörümüzün bize verdiği destekle, ülkemizin kültür ve turizm tanıtımında şemsiye bir konseptle çağdaş enstrümanlarla yapılması gerçeğini karşımıza getirdi" diye konuştu.



 "Turkey:Home" kampanyası 



 Kültür ve Turizm Bakanlığı, hızla artan küreselleşmeyle ülkler arası bir rekabet haline gelen turizm  dünyasında, Türkiye'nin hakkettiği yeri alması için "Turkey: Home" kampanyasını başlattı. 



Türkiye'nin uzun yıllar kullanabileceği, dünyanın her yerinde olumlu ve sıcak hisler uyandıran ve Türkiye'nin kolaylıkla sahiplenebileceği stratejik bir kavram olan "Home", kampanyanın ana temasını oluşturuyor. Tarih boyunca onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan ve misafirperverliğiyle tanınan insanların vatanı olan Türkiye, ev ve yurt kavramlarıyla özdeşleştirilerek, turizm dünyasında hedeflediği algıyı yaratıyor.



"Turkey: HOME" tanıtım kampanyası, dünyanın en önemli noktalarında kullanılan gazete, dergi ve açık hava reklamları gibi geleneksel mecralara ek olarak, çok kapsamlı bir dijital ve sosyal medya kampanyasını da içeriyor.



Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır ve sektör temsilcileri katıldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin