TURKCELL'İN YENİ REKLAM AJANSI BELLİ OLDU

Uzun yıllar Alametifarika reklam ajansı ile çalışan, Türkiye'nin en büyük reklamveren markaları arasında yer alan Turkcell'in aylardır devam eden reklam konkuru nihayet sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
TURKCELL'İN YENİ REKLAM AJANSI BELLİ OLDU

Turkcell'in zorlu konkurunu iki ajans; Manajans JWT ve Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi kazandı.


Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu konkur sonuçlarının netleşmesinden hemen sonra sonuçları ilk olarak Marketing Türkiye dergisine verdiği söyleşide açıkladı. Söyleşide Lale Saral Develioğlu, reklam konkuru açmalarının sebebini şöyle kaydetti: "Tüketicilerimizi her gün yeniden kazanmak için birçok yenilik üzerinde çalışıyoruz. Müşterilerimizi bu yeniliklerle buluşturmak için her geçen gün daha çeşitli iletişim araçları ve iş ortaklarına ihtiyaç duyuyoruz. Bu sebeple de Turkcell'e yeni bakış açıları kazandırabilecek yeni ajanları tanımak için bu konkuru açtık."


Konkurda, ajanslardan Turkcell'i yeniden konumlandırmalarını istediklerini söyleyen Lale Saral Develioğlu, konkurdaki temel amaçlarını ise şu sözlerle vurguladı; "Önümüzdeki dönemde iyi takım çalışması yapabilecek, hızlı, yaratıcı fikirler oluşturabilecek ve Turkcell'le kanı uyuşacak ajanslar ve insanları tanımak ve seçmekti... Bunun sonucunda da hem Saatch&Saatchi hem de Manajans JWT aynı heyecanı farklı bakış açılarıyla gördük."


Beş ajansın yer aldığı konkurda ajansları yakından tanımak için defalarca bir araya geldiklerini söyleyen Develioğlu "Konkur sonucunda da Turkcell'in genişleyen iş alanını ve artan iletişim ihtiyaçlarını da göz önüne alarak önümüzdeki dönemde Turkcell pazarlama iletişimini şekillendirmek üzere ikisi mevcut ajanslarımız olmak üzere dört ajanstan oluşan bir ekiple yola devam etme kararı aldık. Markamızın özünü, değerlerini, iletişim ve medya stratejisini yeniden ele alıyoruz. Bununla ilgili yeni bir atılım içindeyiz. Bu yeni odak çerçevesinde yeni ajanslarla da çalışmak çok heyecan verici. Farklı bakış açılarıyla, değişik görüşlere sahip iş ortaklarının fikirleriyle stratejimizi şekillendirmek istediğimiz için de dört farklı ajanla çalışmayı uygun gördük" dedi.
Ancak Turkcell'in reklam konkurunu Manajans JWT ve Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi'nin kazanması, markanın hâlâ birlikte çalıştığı Markom Leo Burnett ve Alametifarika'yla işbirliğini bitirdiği anlamına gelmiyor. Bundan sonraki süreçte dört ajansla yollarına devam edeceklerini belirten Lale Saral Develioğlu, hangi ajansların Turkcell'in hangi alt markalarına hizmet vereceğini ise açıklamadı.


Marketing Türkiye Özel

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin