TÜRK HACKER 90 GÜN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Microsoft, CNN, Caterpillar ve ABC gibi büyük şirketlerin internet sitelerine virüs bulaştırdığı ve interaktif dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Adanalı 22 yaşındaki Atilla Ekici, tutuklu bulunduğu Ulucanlar Cezaevi'nde 90 gün sonra tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
TÜRK HACKER 90 GÜN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülün ikinci duruşma sonrasında tutuksuk yargılanmak üzere serbet bırakılan Ekici'nin Adana'daki evi verilen bu karar üzerine bayram yerine döndü. Anne Nafiye Ekici (40) üç çocuğundan Atilla'yı 'el bebek gül bebek' büyüttüğünü ifade ederek, "İlahi adalet yerini buldu." dedi.

Çok mutlu olduklarını vurgulayan Ekici, sanık oğlunun cezaevinde kaldığığı üç ayda büyük sıkıntalar çektiklerini açıkladı. Maddi ve manevi çok yıprandıklarını anlatan Nafiye Ekici, kalp rahatsızlığı olan eşi Mustafa Kemal (49)'un da üzüntüden kimi zaman yataklara düştüğünü kaydetti.


Artık o günlerin geride kaldığını ve üniversite sınavlarına hazırlanan Atilla'nın suçsuz olduğuna inandığını bildiren Ekici, "Diğer iki çocuğum da dahil ailece çok zor günler geçirdik. Atilla'nın yokluğunda gözümüze uyku girmedi. Morelimiz bozuldu. Ama şimdi sevinçliyiz. Oğlumuzun suçsuz olduğuna inanıyoruz."sözleriyle duygularını aktardı. Hakkında TCK'nın 244. maddesine göre, "Bilişim sistemine girme, sistemi bozma, verileri yok etme veya değiştirme iddiasıyla bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Atilla Ekici'nin avukatı Çağatay Cengiz'de müvekkilinin suçsuz olduğunu savundu.


Atilla Ekici'de Zaman'a yaptığı açıklamada anne ve babasına kavuşmanın sevincini yaşadığını vurguladı. Alehindeki suçlamaları red eden Ekici, şunları söyledi: "İnanın bana mal edilen iddiaların hiç birini yapmadım. Alehimdeki suçlamaları kabul etmiyorum. Suçsuz olduğum için de cezaevine girmeyi hazmetmiyordum. Ama bana çok iyi davrandılar. Rahattım. Bir gün dışarıya çıkacağımı biliyordum. Hak yerini buldu. Adana'da üniversiteye hazırlık çalışmalarıma kaldığım yerden devam edecem."


CİHAN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin