TÜRK GAZETECİLERE AB SEMİNERİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce düzenlenen ''Avrupa Birliği Semineri''nin üçüncüsü, Denizli'deki Pişkin Otel'de başladı. Seminere katılan İsveçli Gazeteci Staffan Dahllöf, AB'nin şu andaki yapısının, karışık bir resim gibi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
TÜRK GAZETECİLERE AB SEMİNERİ

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Deda, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Konya ve Antalya'dan sonra Denizli'de üçüncüsü yapılan seminerde, Anadolu'daki gazetecilerin AB konusunda bilgilendirildiğini belirtti.

Gazeteci Dahllöf de AB'nin, cumhurbaşkanı olmayan, ancak komisyonları, parlamentosu, konseyi, merkez bankası, para birimi olan bir yapısı bulunduğunu ifade etti.

AB'nin ulus devlet gibi olmayan, ancak insanları etkileyen politik bir güce sahip olduğunu vurgulayan Dahllöf, ''6 ülkeyle başlayan AB'nin sınırları sürekli değişiyor. Doğal sınırı var mı? Varsa bu İstanbul Boğazı mı, Hazar Denizi mi, yoksa Irak mı? Bu sorular hep soruluyor. Şimdi Kıbrıs'la birlikte kritik bir durum söz konusu. Artıkyeşil hat AB'nin sınırı diyebiliriz. AB, bu sınırın kalkması için çok uğraş verdi'' diye konuştu.

AB'nin büro hizmeti veren ''Europol'' adında 300 kişilik küçük bir polis gücü bulunduğunu ifade eden Dahllöf, ''Birlik üyesi uluslar, birbaşka ülkenin polisinin kendilerine müdahalesini istemiyor. Örneğin bir Alman polisinin Hollanda ya da Danimarka'da müdahalede bulunması, hoş karşılanacak bir durum değil. Bu da AB ülkelerinin durumunu gösteren bir başka örnek'' diye konuştu.

AB'nin, birçok organı bulunmasına rağmen bir devlet olmadığını kaydeden Dahllöf, ''AB'nin bugünkü şekliyle kendi içinde oluşan şemalarına baktığında karışık bir resim gibi. AB, tıpkı ABD gibi tek devlet mi olacak, yoksa bugünkü haliyle mi devam edecek?'' dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin