TÜRK DİZİSİ 'GÜMÜŞ'E MISIR'DA BOŞANMALARI ARTIRDI FETVASI

Mısır’da din adamı yetiştiren El Ezher Üniversitesi’ndeki din adamları, Kıvanç Tatlıtuğ ile Songül Öden’in başrollerini oynadığı "Gümüş" dizisinin etkisiyle ülkede boşanmaların artığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
TÜRK DİZİSİ 'GÜMÜŞ'E MISIR'DA BOŞANMALARI ARTIRDI FETVASI

Din adamlarına göre dizinin başrolündeki Kıvanç Tatlıtuğ, çiftler arasında duygusal şizofreni zehrini yaydı


 Dubai’de bulunan MBC kanalında yayınlanan "Gümüş" dizisi sayesinde Türkiye, Arap ülkelerinde popüler hale geldi. Dizi sayesinde Suudi Arabistan’dan gelen turist sayısının 30 binden 100 bine çıktığı belirtildi. İnternet gazetesi Saudi Gazette’de yer alan habere göre, geçen yıl Suudi Arabistan’dan 2007 yılında 30 bin turist Türkiye’ye gelirken bu rakamın bu yıl 100 bini bulması bekleniyor. Haberde, Arap ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkelerinden izlenebilen ve Arapça çeviri ile yayınlanan Kanal D’nin sevilen dizileri "Gümüş" ile "Sanawat ad Dayyaa" adı ile yayınlanan "Ihlamurlar Altında" dizilerinin turist sayısının artışında önemli rol oynadığı belirtildi. İnternet gazetesine konuşan Türkiye’nin Riyad Büyükelçisi Naci Koru, daha önce İstanbul’a haftada iki olan sefer sayısının dörde çıktığını, uçakların tam kapasite uçtuğunu söyledi. Türkiye tanıtımında küçümsenemeyen tanıtım etkisi olan iki dizideki Türkiye ve özellikle İstanbul görüntülerinin turist sayısını büyük ölçüde arttığı belirtildi.


El Ezher’den karşı fetva


Bu arada aynı kanalda yayınlanan Türk dizilerine Mısırlı din adamlarının karşı çıktığı belirtildi. Mısır’da din adamı yetiştiren El Ezher Üniversitesi’ndeki din adamları, Kıvanç Tatlıtuğ ile Songül Öden’in başrollerini oynadığı "Gümüş" dizisinin etkisiyle ülkede boşanmaların artığını savunurken, Arap kadınların diziden etkilenerek eşlerinden kendilerine daha fazla ilgi gösterip, romantik davranmasını bekledikleri ifade edildi. MBC’nin web sayfasında Mısırlı din adamlarının diziye "Muhannad (Kıvanç Tatlıtuğ) çiftler arasında duygusal şizofreni zehrini yaydı" diyerek karşı çıktıkları belirtildi.


Hangisi daha seksi


"Gümüş" dizisinin bölümleri MBC’de yayınlandıktan sonra internetteki video paylaşım sitesi YouTube’da hemen yayınlanırken bunların da en fazla tıklanan görüntülerden olduğu bildirildi. Çeşitli Arap siteleri Kıvanç Tatlıtuğ ile Brad Pitt’in fotoğraflarını yan yana yayınlarken "Hangisi daha seksi" anketleri yapmaya başladı.


Lübnan’ın ünlü şarkıcılarından Rula Said, yeni şarkısının klibi için Arap kanallarında izlenme rekorları kıran "Gümüş"ün başrol oyuncusu Tatlıtuğ’a 120 bin dolar önermişti.


Ana Kuzuları ABD TV’sinde


’nın önde gelen kanallarından NBC, Türk patentli yarışma programı "Gelinim Olur Musun"u, "Momma’s Boys" (Ana Kuzuları) adıyla yayımlamaya hazırlanıyor. "Gelinim Olur Musun"un haklarını elinde bulunduran Global Agency ise telif hakkını ödemediği iddiasıyla, NBC ve prodüksiyonu üstlenen sunucusu Ryan Seacrest’a tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Yarışmanın formatının kendilerine ait olduğunu, "Momma’s Boys"un açık biçimde Amerikan kültürünün ürünü olmadığını belirten Global Agency yöneticisi İzzet Pinto, "Kaynananın kendine gelin seçmesi tamamen Türk kültürünü yansıtan bir format" dedi.


 İhsan DÖRTKARDEŞ, (DHA)
 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin