Tuncay Özkan'dan rant çıkışı!

CHP İzmir Milletvekili Adayı ve Gazeteci Tuncay Özkan, AKP ile ilgili eleştirilerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Tuncay Özkan'dan rant çıkışı!

CHP İzmir milletvekili adayı olan Gazeteci Tuncay Özkan, Konak Tünelleri'nin yapımı nedeniyle boşaltılan Damlacık Mahallesi'nin AK Parti tarafından ranta açıldığını öne sürerek, "İzmir'in en güzel yerini, en güzel terasını, devlet zorbalığı ile halkın elinden almaya çalışıyorlar. Damcalık yağması bu seçime damga vuracak" dedi.



Yapımı süren Konak Tünelleri'nin üst kısmında kalan Damlacık Mahallesi'nin kamulaştırılması eylemlerle protesto edilmişti. CHP 1. bölge 5. sıra milletvekili adayı olan Gazeteci Tuncay Özkan, Damlacık'ın İzmir'in terası olduğunu belirterek, mahallede AK Partililer'in yer satın aldığını öne sürdü. Özkan, şöyle konuştu: 



"Damlacık Mahallesi neden AKP'liler tarafından satın alınıyor? Bunların hepsini dosya halinde açıklayacağım. Çünkü orası İzmir'in terası. Orada kendilerine rant kapısı oluşturacaklar. Konak Belediye Başkanı'mız bağırıyor. 'İzmir'e bir şey yapacaksanız gelin canla başla birlikte olalım' diyor. Bu kentin yağmalanmasına biz izin vermeyiz. O tünellerin altındaki tarihi yağmaladınız. Damlacık Mahallesi'nde İzmirliler'i neden kovdunuz? Rant uğruna yağmalamak üzerine istimlak ettiler. İzmir'de Damlacık yağması var. İzmir'in en güzel yerini, en güzel terasını devlet zorbalığı ile halkın elinden almaya kalkışıyorlar. Damcalık yağması bu seçime damga vuracak. İzmir'i yağmalamaya gelenlerin İzmir'e ne katkısı olabilir? Konak Tünelleri'nin kaç paraya yapıldığı belli değil. İzmir'in rantını İzmirli yiyecek. Dışardan gelen siyasetçi, AKP'li yemeyecek."



"BAKAN EROĞLU SU, AĞAÇ DÜŞMANI" 



Tuncay Özkan, AK Parti 1. bölge 1. sıra adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun ağaç, su ve yeşil düşmanı olduğunu öne sürerek, "İzmir bu seçimde onun gerçek yüzünü görecektir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın HES'le ilgili yaptığı Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) testi dünyanın hiçbir ülkesinde yüzde 98 onaylı çıkmaz. Bakan Eroğlu sayesinde yüzde 98 Türkiye'de onaylı çıkıyor. Böyle bir şey olamaz. Bakan, İzmirli'nin gündeminde hiç olmayacak. Çünkü İzmirli'nin değerleri ile Bakan'ın varlığı arasında büyük bir tezat var. Kan uyuşmazlığı var. Bakan'ın İzmir'den alacağı bir şey olduğuna inanmıyorum, buna oy da dahil" dedi. 



"BEN VARSAM UMUT VAR DEMEKTİR"



Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Özkan, 6 yıl kaldığı cezaevinden geçen yıl 10 Mart'ta çıkıp 12 Mart'ta Türkiye'yi dolaşmaya başladı. Özkan, seçimlerin umut olduğunu vurgulayarak, "Ben varsam umut var demektir. Ben küflü duvarlarında çiçek açmış bir hücreden geliyorum. Benim olduğum yerde umutsuzluk olamaz. Halka ve örgüte şunu söylüyorum; Yaşam umudun adıdır. Umudun zafer bayrağını Türkiye'nin burçlarına dikeceğiz. İzmir bizim çıkış noktamız" dedi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin