TÜBİTAK, Ethem Sarısülük raporunu hazırlamadı

TÜBİTAK, Ethem Sarısülük’ün öldürülme anına ilişkin görüntülerle ilgili mahkemenin istediği raporu henüz hazırlamadı.

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK, Ethem Sarısülük raporunu hazırlamadı

Gezi direnişi sırasında Ankara’da öldürülen Ethem Sarısülük’le ilgili davanın, Yargıtay’ın bozma kararının ardından Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan yeniden yargılamanın üçüncü duruşması bugün görüldü.



Sanık polis memuru Ahmet Şahbaz duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.



Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) gelmesi beklenen olay anı görüntüleri inceleme raporu henüz mahkemeye ulaşmadığından, duruşma yarım saat sürdü.



Avukat Yılmaz: TÜBİTAKL’a güvenmiyoruz



Bugünkü duruşmaya Sarısülük ailesinin avukatı Murat Yılmaz ve sanık avukatlarının yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da izleyici olarak katıldı.



Avukat Murat Yılmaz, TÜBİTAK'a güvenmediklerini anlattı:



“TÜBİTAK'a nasıl güvenebiliriz? Papaz eriğini, 'İmam eriği projesi' olarak kabul eden bir kurum. Biz güvenmiyoruz. Bu kurumdan net bir sonucun geleceğini inanmıyoruz.”



“Olumsuz bir sonuç çıkarsa raporu hazırlayanlar hakkında mahkemenizin suç duyurusunda bulunmasını istiyoruz. Ayrıca sanığın tutuklu olarak yargılanmasını talep ediyoruz.”



Sanık avukatları ise da, Yılmaz’ın görüşlerine katılmadıklarını söyledi ve “henüz mahkemeye ulaşmayan bir rapor hakkında yargılı baskı altına almaya çalıştığını” ileri sürdü.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin