TRT, ZEYNEP MANSUR'UN BU KIYAFETİNE SANSÜR MÜ UYGULADI?

TRT1'deki "Çeyiz Şov" programına kıyafetine sansür uygulanmak istendiği için çıkmadığını açıklayan şarkıcı Zeynep Mansur'a TRT'den yanıt geldi...

Google Haberlere Abone ol
TRT, ZEYNEP MANSUR'UN BU KIYAFETİNE SANSÜR MÜ UYGULADI?

 


 


Basına yansıyan bu iddia için TRT şu açıklamayı yaptı:


 


ZEYNEP MANSUR İSİMLİ ŞARKICININ KIYAFETİNE SANSÜR YAPILMAMIŞTIR


Çeyiz Şov isimli yapım TRT’nin içyapımı değil, dış yapımdır. Bazı gazetelerde yer alan “Zeynep Mansur’a TRT sansürü”, haberlerinin en büyük yanlışı, Zeynep Mansur’un yayın kararını TRT yetkilileri değil, dış yapımcılar vermiştir.


 


Zeynep Mansur isimli şarkıcı TRT’de yayınlanan Çeyiz Şov isimli programımıza davet edilirken; bu programın Türkiye ve Türk Cumhuriyetlerindeki çeyiz kültürünü anlatan bir aile programı olduğu belirtilmiş ve kendisinin daha çok geleneksel tarzda giyinmesi tavsiye edilmiştir.


Programın dekoru, yarışmacıları, arşiv görüntüleri tamamen geleneksel çeyiz kültürümüz üzerine inşa edilmişken; Zeynep Mansur ısrarla, yayın formatına uymayan kıyafet giymek istemiştir. Program yapımcıları da, karşılaştıkları ısrar karşısında Zeynep Mansur’u yayına çıkartmamışlardır.


 


Zeynep Mansur, Çeyiz Şov’da giymek istediği kıyafeti TRT’nin diğer yayınlarında kullanabilir ve geçmişte de kullanmıştır. Dış yapım olan bir programın yayın bütünlüğü için yaptığı tercihten art niyetli “sansür yorumları” yapılmamalıdır.


 


TRT’de yasak olan tek şey “yasak sözcüğüdür” TRT yasaklarla değil; hukukla, ilkelerle yönetilmektedir. TRT’ye “sansürcü” diyenler her şeyden önce 13 TRT kanalının birini birkaç dakika izlemelidirler.


 


 


Uygulamayı "sansür" olarak niteleyen Zeynep Mansur'un açıklaması medyaya şöyle yansıdı:


 


Bugün (dün) saat 15'te TRT 1'de canlı yayınlanan Çeyiz Show programının konuğu Zeynep Mansur idi. Ancak programa 10 dakika kala program yetkilileri, Mansur'un uzun bir tuvalet giymiş olmasına rağmen yalnızca kolları gözüktüğü için üzerine bir şal almasını istediler ancak sanatçı "Ben 15 yıllık şarkıcıyım, binlerce televizyon programına katıldım, seçkin topluluklara yüzlerce konser verdim. Ramazan ayında ekranda nasıl giyineceğimi de bilerek kapalı bir kıyafet seçtim, ancak kollarımın gözükmesinden rahatsızlık duyan bir zihniyetin programına katılamam" diyerek programa girmeden TEM stüdyolarını terk etti. Aynı program geçtiğimiz günlerde Banu Zorlu ve Zeynep Dizdar'ı da kıyafetlerinden dolayı programdan çıkararak müdahale etmiş, bir diğer sanatçı Linet ise programa on dakika kala İsrailli olduğu için programa alınmamış, tüm bu sanatçılara da yapımcı firma Ankara'daki TRT yetkililerinin böyle bir isteği olduğunu açıklamış.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin