TRT TURK'TE 'ZAMANI DURDURACAK' BİR PROGRAM BAŞLIYOR

21 Mart'ta yayın hayatına başlayan TRT TURK'te 16 Mayıs Cumartesi günü yeni bir program ekrana "Merhaba" diyor. İşte programın ayrıntıları...

Google Haberlere Abone ol
TRT TURK'TE 'ZAMANI DURDURACAK' BİR PROGRAM BAŞLIYOR

Dünyanın en ünlü ve ödüllü savaş fotoğrafçılarının, ödül aldıkları fotoğraftaki ‘anı’ ve yaşadıklarını anlattıkları Ve Zaman Durdu programı, 16 Mayıs 2009 Cumartesi akşamı TRT TURK’te izleyicileri ile buluşacak.


İlk Bölümün Konuğu Jean Marc Bouju…


16 Mayıs 2009 Cumartesi akşamı ekrana ‘merhaba’ diyecek olan Ve Zaman Durdu programının ilk bölümünde Jean-Marc Bouju konuk olacak ve kendisine ödül getiren fotoğraftaki ‘anı’, izlenimlerini TRT TURK izleyicileri ile paylaşacak.  


1995 ve 1999 yıllarında Pulitzer ödülü kazanan Bouju, 2003 yılında Associated Press adına Irak’a gittiğinde Amerikan güçlerine iliştirilmiş 5 fotoğrafçıdan biriydi.


Irak Savaşı’ndan hafızalara kazınan o fotoğrafı, esir baba ve oğlunu görüntüleyerek aynı yıl ‘World Press Photo’ ödülünü kazandı.


Irak Savaşı’nda resmi rakamlara göre 150 bin kişi hayatını kaybetti. Resmi olmayan verilere göre ise bu sayı 1 milyonun üzerindeydi.


Çektiği o bir kare ile Irak’ta yaşananları gözler önüne seren Jean-Marc Bouju, halen Associated Press adına çalışıyor. Amerika Seattle’de ailesi ile birlikte yaşayan Bouju, kızı Lauren’e doyasıya sarılıyor. Iraklı baba ve oğlunun ise akıbeti bilinmiyor…


GPR Prodüksiyon tarafından hazırlanan Ve Zaman Durdu programının yapımcılığını Gökhan Güvenç ve Sedat Aral, genel koordinatörlüğünü ise Hakan Güvenç üstleniyor.  Ve Zaman Durdu, Jean-Marc Bouju’nun yanı sıra Nick Ut, Eric Refner, Finbarr O’Reilly, Francesco Zizola, James Nachtway, Ron Haviv, Dayna Smith ve Charlie Cole gibi dünyanın en acımasız savaşlarına tanıklık etmiş pek çok ünlü savaş fotoğrafçısını konuk edecek.


World Press Photo Foundation ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından desteklenen program, 16 Mayıs 2009 Cumartesi akşamı Jean-Marc Bouju ile TRT-TURK ekranında zamanı durduracak…



 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin