TRT 'Kızılelma' dizisine tepki gösteren Alevilere ne cevap verdi?

Alevi vatandaşların tepki gösterdiği 'Kızılelma' dizisi hakkında TRT Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
TRT 'Kızılelma' dizisine tepki gösteren Alevilere ne cevap verdi?

Osman Sınav’ın MİT’i konu alan ’Kızılelma’ dizisine İngiltere’de yaşayan Alevilerin tepki göstermesinin ardından TRT Genel Müdürlüğü, "Henüz çekilmeyen bir dizi Alevi vatandaşlarımızı nasıl rencide edebilir" diyerek cevap verdi.



TRT tarafından yayınlanan basın açıklaması şöyle:



"İngiltere’de bulunan bir Alevi Derneği, TRT’de henüz yayınlanmayan ve çekimleri devam eden “Kızılelma” isimli dizinin Alevi vatandaşlarımızı incittiğini iddia ederek, basına demeç vermiş ve basınımız da henüz çekim aşamasında olan bir diziyi haber yapmıştır. 



TRT yöneticilerinin bile henüz izlemediği ve çekimleri devam eden bir dizinin, Alevi vatandaşlarımızı rencide ettiğini iddia etmenin, mantığı anlaşılmış değildir…



Hangi cümleyle, hangi görüntüyle Alevi vatandaşlarımız rencide edilmiştir? Film henüz çekilirken; bu filmin olmayan montajını kim izlemiştir? TRT’nin bugüne kadar Alevi vatandaşlarımızı tek bir saniye yayınla incittiği vaki değildir. 



Bugünün TRT yönetimi, Alevileri incitmek bir yana; Alevi vatandaşlarımız için devrim sayılabilecek bir yayın planı hazırlamıştır. 



Muharrem Ayı’nda özel yayına geçen TRT kanalları; çok değil daha geçtiğimiz ay Alevilerle ilgili tam 27 farklı program hazırladı.



TRT, Muharrem ayını izleyicilerine anlatabilmek için haber bültenlerinde 80 saat (4 bin 797 dakika) yer ayırdı.



Hal böyleyken; reklam amaçlı olarak TRT kurumunu eleştirmek, hukuki suçun yanında “insafsızlıktır…” 



TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ"



© MEDYATAVA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin