TRT'nin yeni Genel Müdürü kim oldu? MedyaTava açıklıyor!!!

Şenol Göka'nın istifasının ardından yerine gelen isim belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
TRT'nin yeni Genel Müdürü kim oldu? MedyaTava açıklıyor!!!

Şenol Göka'nın istifasının ardından, TRT Genel Müdürlüğü görevinde İbrahim Eren süreci.



İbrahim Eren, daha önce görev yaptığı atv'de ve son dönemde de TRT'de başarılı işlere imza atan bir isim olarak öne çıkmıştı.



Süreç yarın başlıyor



TRT kanunununa dayanan süreç yarın başlayacak. Kanunun 13. Maddesindeki, ”Genel Müdür, Radyo ve Televizyon Yüksek Kurulu tarafından teklif edilen üç aday arasından Bakanlar Kurulu Kararı ile atanır” ifade gereği RTÜK’un yarın yapacağı toplantı ile açıklanacak adaylık başvuru takvimine göre 15 gün içerisinde adaylık kriterlerine sahip olanların başvuruları alınacak. Alınan başvuruların son incelemeleri yapıldıktan sonra toplanacak RTÜK üyeleri, başvuruculardan 3 ismi seçerek Bakanlar Kurulu’nun onayına sunacak.



İbrahim Eren, kimdir?



Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan İbrahim Eren, teknoloji ve medya alanında farklı şirket ve kurumlarda üst düzey görevlerde bulunmuştur.



Londra’da bulunan University of Westminster’dan medya yöneticiliği alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Eren, Türkiye’nin önde gelen kanallarından ATV ‘ de 3 yıl boyunca genel müdür yardımcılığı yapmıştır. 2013 yılından beri Türkiye Radyo -Televizyon (TRT) kurumunda genel müdür yardımcılığı görevini yürütmektedir.



TRT'de, TRT 1 ve TRT World’ ün de içinde olduğu 11 kanaldan sorumlu olan İbrahim Eren, Türk Telekom AŞ.'de yönetim kurulu üyeliğinin yanısıra TİAK yönetim kurulu başkanlığı ve International Emmy direktörlüğü görevlerini yürütmektedir. İbrahim Eren evli ve 3 çocuk babasıdır. 



TRT'nin yeni Genel Müdürü kim oldu? MedyaTava açıklıyor!!!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin