TRT ekranında 'Güle Güle' diyecekler

TRT1'in yeni komedi programı yarın başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
TRT ekranında 'Güle Güle' diyecekler

TRT'de ilk bölümü yarın yayınlanacak olan komedi programı 'Güle Güle', tiyatroyu televizyon ekranına taşıyacak.



Farklı konuları esprili bir dille ele alacak programın yapım ve yönetmenliğini üstlenen Miraç Kazancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, televizyonda kabare sürecini başlatan kanalın TRT olduğunu dile getirdi.

 

"Yine TRT, yine kabare" sloganıyla yola çıktıklarını kaydeden Kazancı, "Son dönemde, dizi sektöründeki ağır sert düşüş ile güldürü, eğlence, kabare programlarındaki ciddi yükselişi baz alarak, TRT'nin majör kanallarla yarışabilir bir kanal olduğunu ve dahası bu işin nitelikli, toplumsal değerlerle dalga geçmeyen, rencide etmeyen, müstehcen şakaları barındırmayan bir şekilde yapılabileceğini göstermek adına böyle bir sürece giriştik" dedi.

 

Kanalın son iki yılda yaptığı programlar ve yayıncılıkla, majör kanallar arasında ciddi şekilde yükselişe geçtiğini dile getiren Kazancı, "Biz güldürü, kabare sektöründe de TRT'nin geri kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Her ne kadar devlet televizyonu olsa da özel kanallarla yarışabilir bir dinamiği, bir standardı var artık TRT'nin. Bunun için de olması gerekeni yapıyor diyebiliriz. Biz de bu noktada çözüm ortağı olarak TRT'de yer bulduk" ifadelerini kullandı.

 

Miraç Kazancı, Diğer televizyon kanalları ile yapım şirketlerinin sunduğu kabare programlarına da değinerek, şöyle konuştu:

 

"Kabare dediğimiz şey, bir tiyatro gösterisidir. Tiyatroların sahnelenebilmesi ve oyuncuların birbirlerine yakın olmaları için ciddi bir zaman gerekiyor. Bu noktada rakiplerimizin oyuncularının birlikteliği, en az üç dört yılı buluyor. Bizim o kadar vaktimiz yoktu. Oyuncuları belirlerken, TRT'nin sevmiş olduğu ekran yüzlerini seçtik."

 

Programda Erdem Akakçe, Melda Gür, Samet Gürsel, Ali Akdal, Caner Kadayıfçı, Arif Sevimli, Burçin Bildik, Mehtap Bayri, Hayal Garip'in rol alacağını kaydeden Kazancı, şarkıcı Yusuf Güney'in de ilk oyunculuk deneyimini yaşaycağını söyledi.

 

Tosun: "Kullanılan her konu, yapılan her espri insanların gülmesi için"

 

Senarist Gökhan Tosun ise senaryo yazım sürecinin oldukça uzun ve zahmetli olduğuna işaret ederek, "Aylarca sürekli çalışma, oyuncularımızı tanıdıkça kalemin evrilmesi, işin kafasına girdikten sonra mizahı ona göre yönlendirme. Gayet yorucu ama keyifliydi" dedi.

 

Programın, sosyal hayatın yanı sıra sosyal medyadan izler taşıdığına vurgu yapan Tosun, şu bilgileri verdi:

 

"Kendi mizah dilini oluşturmuş bir alan sosyal medya. Benim de orada sahip olduğum konumdan yola çıkarak, sosyal medya mizahını, geleneksel medyaya taşımak, gençlerin de televizyona geri dönmesini sağlar diye umuyorum. Kullanılan her konu, yapılan her espri insanların gülmesi için. Haliyle insanlar sosyal hayatta ve sosyal medyada nelere gülüyorsa, biz de onlara bunun profesyonel halini veriyoruz."

 

Gökhan Tosun, Güle Güle'nin çok özel bir iş olduğunu ifade ederek, "Kabare TRT'ye geri döndü. Özüne döndü. Benzer formatlı diğer programlardan ayrıldığımız nokta da burası zaten. Biz kabare yapacağız. Her kesime hitap eden gerçek kabareyi televizyon ekranlarından insanlara doğru şekilde sunacağız" diye konuştu.

 

Program salı akşamları TRT 1 ekranında izleyiciyle buluşacak. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin