TRT bu maçı neden yayınlamadı?

Milliyet Cadde yazarı, kanalda yayınlanmayan maça dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
TRT bu maçı neden yayınlamadı?

Sina Koloğlu, Milliyet Cadde'deki köşesinde bugün Vakıfbank'ın voleybol maçının TRT'de neden yayınlanmadığı sorusunu sordu. Koloğlu'nun yazısı şu şekilde:



"HINCAL ULUÇ HAKLI; VAKIFBANK’IN MAÇINI TRT NEDEN YAYINLAMADI?



A Haber’ de “90’a” programında Hıncal Uluç, “Haftanın en önemli olayı neydi?” tartışmasında voleybolda dünya şampiyonu olan Vakıfbank’a sözü getirdi. Bant yayınıydı ve salı günü öğleden sonra çekilmişti.     Yani Hollanda maçı öncesi.

Uluç, Dünya Kupası’na katılmanın bir hayal olduğunu ama gerçeğin terazinin diğer kefesinde bulunduğunu söyledi: Dünya şampiyonu Vakıfbank.

FIVB Kadınlar Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası final maçında, Brezilya’nın Unilever Volei takımını 3-0 yendi Vakıfbank. Maçı NTV Spor’un D Smart’taki kanalı, NTV Spor Smart verdi.

Hıncal Uluç, “Medya olarak biz toplumu hazırlasak, çok izlenen bir kanal maçı verse, o gece sokaklar boşalırdı” dedi. “Maçı NTV Spor verdi. Ama bizim bildiğimiz NTV Spor değil, NTV Spor Smart” diye ekledi..

Az bir kitlesi var tabii ki bu kanalın. HD kalitesi mükemmel ve hemen hemen tüm sporlara yer ayırıyor. Bu maçın yayın hakkını da almış. Uluç, “TRT nerede?” dedi. “D-Smart ne     veriyorsa iki mislini ver,  TRT 1’den yayınla” diye ekledi.

TRT cephesinin mutlaka “gerekçeleri” vardır.   D-Smart’ın da, “Ee, ben olayı gördüm yayınladım” gerekçesi makul. Ama Hıncal Uluç’un da anlatmak istediği şu:

Vakıfbank’ın dünya şampiyonu olacağı bir maçı nasıl bu kadar az insan izler ve kimsenin haberi olmaz?

Ve noktayı koydu Uluç, “İşte bütün bu nedenlerden dolayı biz olimpiyatı haketmiyoruz..."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin